Trilbeestje maken in de bibliotheek

lexmond • LeXlab geeft vrijdag 28 december van 14:15 tot 15:45 uur een workshop in Bibliotheek Lexmond. Dit keer gaan de deelnemers aan de slag met stroom, een motortje en wat fantasie. Ze maken een eigen trilbeestje. De workshop is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, zij leren deze middag wat elektriciteit is. Meedoen is gratis. Aanmelden kan via de website.

q www.debibliotheekaanzet.nl


Expositie 'Water in beeld'

vianen • In het kader van het Waterjaar hebben tien Viaanse kunstenaars aan een expositie gewerkt onder de titel 'Water In beeld'. Heleen Lemaire, Petra Ververs, Margreet van Moergastel, Janneke Hartman, Theo Tukker, Angelique Kampert, Bertus Ververs, Annelies van Haaster, Petra Smits en Henk van Loenen vingen het verschijnsel 'water' in verschillende kunstvormen. Van sculpturen, video 's tot hele installaties. De expositie in de Grote kerk op de Voorstraat te Vianen wordt feestelijk geopend op zaterdag 5 januari om 14:00 uur door Karin Sluyzer, projectcoördinator van het Viaanse Waterjaar en is tot en met zaterdag 23 maart op zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur te zien. De toegang is gratis. Gedurende de expositie is er in de Viaanse bibliotheek een door de kunstenaars gezamenlijk gemaakt kunstwerk te zien.


Promotie Plus Concert in Het Dak

leerdam • In Het Dak vindt zaterdag 9 februari het 34ste Promotie Plus Concert plaats. Thema dit jaar is 'België', de presentatie is in handen van Koos Niks. De avond wordt georganiseerd voor de ouderen en gehandicapten van gemeente Leerdam. De gasten krijgen een viergangendiner voorgeschoteld, passen bij het thema. Verder verlenen Cristal Blue, Anniecke van Delft, Gerard van Brakel, Nikky's Dance en meSted Leerdam hun medewerking aan de avond. De avond begint om 17:00 uur, de zaal is open om 16:15 uur. De toegangstickets kosten 10 euro en zijn vanaf woensdag 2 januari verkrijgbaar bij Effe Anders aan de Vlietskant 18, Print Pro Leerdam aan het Dr. Reilinghplein 6-8 of keurslagerij Rien Baas aan het Europaplein 12.