• Ronald Vroegh probeert Marnix Koekkoek tegen te houden.
• Ronald Vroegh probeert Marnix Koekkoek tegen te houden. Foto: Jeroen de Bruin

Koploper Sleeuwijk pakt winst in allerlaatste minuut

Vuren verliest in blessuretijd

vuren • Vuren ging in blessuretijd onderuit tegen koploper Sleeuwijk: 1-2. Na een moeizame start had de thuisploeg lang zicht op een verdiend punt. Maar in de 96e minuut maakte Jenner Koek zijn tweede - en beslissende - doelpunt van de middag.

Vuren-trainer Ron Vlot was overigens niet erg tevreden met het optreden van zijn ploeg. "Sleeuwijk was niet denderend, maar wij hebben daar gewoon te weinig tegenover gezet. Aanvallend was het vandaag niet goed genoeg bij ons. We hebben heel weinig gecreëerd. Dan is zo laat verliezen erg jammer, maar dat hoort ook bij voetbal." Van de typering een 'zure nederlaag' wilde Vlot dan ook niets weten.

"Dat is te makkelijk, het is ook gewoon kwaliteit. En kwaliteit is niet alleen een bal overspelen, maar ook een beetje op tijd naar bed gaan met niet al te veel alcohol in je mik. Dat hoef ik de jongens overigens niet te zeggen, dat doen ze onderling wel." Vlot legde uit waarom dat juist voor zijn ploeg belangrijk is. "We lopen niet over van kwaliteit en dat moet je met inzet compenseren. Aan het eind van zo'n wedstrijd moet je dan je reserves van je energie gaan aanspreken. Als je die op vrijdagavond al verspeeld hebt, kom je op zaterdag aan het eind van de wedstrijd tekort. Dat is ons dit seizoen al vaker gebeurd." Vuren mocht overigens blij zijn dat de wedstrijd niet al na een kwartier gespeeld was en Sleeuwijk voor rust niet verder kwam dan 0-1. Na rust kwam de thuisploeg beter voor de dag en maakte Khalid Bendami de gelijkmaker. Vuren kreeg kansjes op meer, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Allerminst florissant

Vuren staat er in de 3e klasse D nog altijd allerminst florissant voor. Met elf punten staat de ploeg op een gedeelde tiende plek, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. "Vandaag word je geen kampioen en degradeer je ook niet, maar het was natuurlijk wel lekker geweest om een puntje te pakken. Ook voor het vertrouwen", aldus Vlot.

Maarten van Hoogevest