Nieuwjaarsduik gaat niet door

leerdam • De nieuwjaarsduik in Leerdam gaat komende jaarwisseling niet door. Dat meldde de organisatie vorige week op Facebook. "Helaas zijn er tot op dit moment nog een aantal zeer belangrijke zaken onzeker. Dat heeft de organisatie doen besluiten om onze energie te sparen tot volgend jaar en er voor de editie 2020 weer fris voor te gaan." Wat die belangrijke zaken precies zijn wordt uit het bericht niet duidelijk. De organisatie was al wél een heel eind met de voorbereidingen van de nieuwjaarsduik, mede dankzij veel betrokkenen en sponsoren die hun steentje bij wilden dragen. "We willen Leerdam heel hartelijk danken voor de betrokkenheid en hopen jullie op 1 januari 2020 allemaal te zien bij de volgende editie van de nieuwjaarsduik in Leerdam."


Dodelijk ongeluk in Beesd

beesd • Aan de Busterweg in Beesd is donderdagochtend een auto te water geraakt, de bestuurder is later aan de verwondingen overleden. Toen de politie ter plaatste kwam, bleek dat de bestuurder nog in het voertuig zat. Politie Culemborg schrijft op Facebook: "Samen met de brandweer en twee leden van de Reddingsbrigade van Culemborg hebben wij met veel moeite de bestuurder uit de auto gekregen en zijn meteen begonnen met reanimeren. Ambulancepersoneel en leden van de traumahelikopter hebben het van ons overgenomen en het slachtoffer is gewond vervoerd naar het ziekenhuis. Later op de avond kregen wij het trieste bericht dat het slachtoffer is overleden. Wij wensen de familie en nabestaanden heel veel sterkte toe."


Weer protest Konijn in Nood

leerbroek • Stichting Konijn in Nood houdt vrijdag 21 december weer een protestdemonstratie bij de konijnenfokkerij van de familie Kool in Leerbroek. Deze 'Kerstkonijn van tafel'-demonstratie is een vervolg op de eerdere demonstratie die Konijn in Nood, eind vorig jaar. "Ook zullen we een protest houden bij een winkelketen die konijnenvlees verkoopt", schrijft Konijn in Nood op Facebook. "Dan hebben we in één protest de drie belangrijkste doelgroepen bereikt: de consument, de verkoper en de fokker."