SIMAV organiseert fotowedstrijd

regio • Molenstichting SIMAV organiseert in 2019 een fotowedstrijd in en rond molens. Nog voor kerst start de inzending voor het winterseizoen waarvan de uiterste inzenddatum donderdag 28 maart is. Niet alleen foto's van de molen als geheel, maar ook foto's van een bijzonder molendetail, molenaars of molenbewoners zijn welkom. Het moet echter wel gaan om één van de 33 SIMAV-molens. Per seizoen kiest een vakjury een winnaar en aan het eind van het jaar is er een overallwinnaar. Met uitzondering van professionele fotografen en medewerkers van SIMAV kan iedereen meedoen. Andere spelregels zijn te vinden op de website. Eind 2019 wordt in molen De Liefde in Streefkerk een tentoonstelling ingericht met de winnende foto's van de seizoenen, de jaarwinnaar en de mooiste foto's die net niet in de prijzen zijn gevallen. Foto's, voorzien van titel, verzenden aan: prsimav@gmail.com, onder vermelding fotowedstrijd 2019, seizoen winter (lente, zomer of herfst) als jpeg- of png-bestand met een zo hoog mogelijke resolutie, maximaal 20 mb.

q www.simav.nl


Oliebollenactie Song of Joy

leerdam • Song of Joy houdt zaterdag 29 december weer haar jaarlijkse oliebollenactie. Oliebollen, oliebollen met krenten en rozijnen, de ouderwetse appelflapjes met gat en de appelbeignets zijn telefonisch te bestelling. Of via een bestelformulier dat per e-mail kan worden toegezonden. De lekkernijen worden gebakken door kwaliteitsbakker De Jager en zijn op te halen op een adres in Leerdam. Maar Song of Joy brengt - binnen een cirkel van 2 kilometer om Leerdam - de bestellingen ook thuis langs. Het formulier is op te vragen via oliebollenactiesongofjoy@gmail.com. Een bestelling telefonisch doorgeven kan via 06-27543255 of 06-57350602. Bestellen kan tot en met donderdag 27 december.


Sluis Hagestein weer in gebruik

hagestein • Sluis Hagestein is weer in gebruik na renovatiewerkzaamheden. Vanaf maandagochtend 06:00 uur kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis. De werkzaamheden aan de sluis omvatten onder andere het vervangen van de elektrotechnische installaties, het vervangen van de bewegingswerken van de sluisdeuren, betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening. Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein om de beurt gerenoveerd worden. Sluis Amerongen is in het voorjaar van 2018 gerenoveerd, sluis Hagestein onlangs. De laatste sluis die gerenoveerd wordt, is sluis Driel. Sluis Driel is in dit kader gestremd van woensdag 20 februari tot en met woensdag 8 mei. Het scheepvaartverkeer vaart dan om via de Waal. Met de renovatie van sluis Hagestein, zijn de renovatiewerkzaamheden nu ongeveer halverwege. De komende periode gaan we verder met de renovatie van sluis Driel, het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, een in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel. Ook zal het komende jaar overgegaan worden naar centrale bediening van de drie sluizen en stuwen vanuit de nieuwe bediencentrale in Amerongen.