SC Everstein heeft geen kind aan GDC

eethen • Voor het eerst sinds weken haalde SC Everstein weer een goed niveau. Middenmoter GDC werd het kind van de rekening: 0-4.

Na de zeperd tegen Haaften wisten de roodwitten dat ze iets recht te zetten hadden. Beleving en agressie waren vanaf het eerste fluitsignaal volop aanwezig. De thuisclub werd meteen vastgezet op de eigen helft en na twintig minuten kopte Brayton Biekman een voorzet van Sander Bergshoeff in de touwen: 0-1. De gasten speelden achterin solide en gaven de hele wedstrijd geen kans weg. Door goed combinatiespel creëerden ze zelf diverse mogelijkheden en eigenlijk had de voorsprong eerder verdubbeld moeten worden. Nu duurde het tot vijf minuten voor rust voordat Sander Bergshoeff de stand met een halfhoog schot op 0-2 bracht. In de eerste fase van de tweede helft voetbalde SC Everstein rommelig en onrustig. Daarna groeiden de gasten in de wedstrijd. Er werd veel druk gezet op het machteloze GDC en in feite was er sprake van eenrichtingverkeer. Na een kwartier ketste een vrije trap van Bergshoeff via de kruising terug in het veld en de attente Robbie de Roos tilde de voorsprong naar 0-3. In de slotfase werd een door Simon van Zanten genomen hoekschop door Luuk van der Harst bij de tweede paal ingeschoten: 0-4. "We controleerden de wedstrijd van het begin tot het einde en hebben de eerste seizoenshelft goed afgesloten", aldus trainer Carel van der Velden.