WNC zet reeks voort bij GJS

gorinchem • WNC zette zijn ongeslagen reeks voort met de 1-3 winst bij GJS en gaat als koploper van de tweede periode de winterstop in. "Wij gaan niet meedoen om de bovenste drie plekken, maar laten nu wel zien dan we beter zijn dan onze positie op de ranglijst", concludeerde trainer Cor Prein tevreden. "We nemen wat afstand van de onderste plekken en doen mee in de periode."

WNC kwam bij GJS amper in de problemen. Aimen Seqqal maakte na een kwartier de 0-1. Na een klein halfuur kreeg WNC een strafschop toen Joel Sanaky werd aangetikt. Willem Paul van der Heijden scoorde de 0-2. "Daarna hadden we de wedstrijd sneller dood moeten maken", vond Prein. "Nu duurde het te lang voor de 0-3 viel en dan blijft het toch spannend." Die derde Waardenburgse treffer viel opnieuw uit een strafschop. Dit keer scoorde Enzo Geene van elf meter.

"Ik vond de strafschoppen terecht, dat geldt ook voor die van GJS." Uit die derde penalty van de middag maakte hekkensluiter GJS de 1-3.


SVS'65 in vijf minuten onderuit

spijk • SVS'65-trainer José van de Ven hield een dubbel gevoel over aan de 1-4 nederlaag tegen Lekvogels. "We speelden een goede pot voetbal, maar na de 1-2 zijn we het even kwijt en vijf minuten later staat het 1-4." SVS'65 slaagde er niet in de score te openen, wat Lekvogels voor rust vervolgens wel deed. Jorn Meijering zorgde nog wel voor een gelijke ruststand: 1-1. Uit een strafschop kwamen de gasten na rust aan de leiding.

"Rond die penalty was er over en weer wat rumoer en we raakten het kwijt", zag Van de Ven. Uit een nieuwe strafschop, waarbij doelman Raymon Kaarsemaker zijn tweede gele kaart kreeg, maakten de gasten de 1-3. Niet veel later viel ook de 1-4 (volgens Van de Ven uit buitenspelpositie) en de punten gingen naar Lexmond.


Leerdam Sport niet langs Noordeloos

noordeloos • Leerdam Sport kwam bij Noordeloos niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Trainer Yoni Sahertian kon daar uiteindelijk wel mee leven. "Ik vond dat we vandaag meer verdienden, maar Noordeloos zit in een prima flow en zij hebben ons goed bestreden. Dan is een puntje in een uitwedstrijd misschien niet eens zo slecht." Na een doelpuntloze eerste helft bracht Sahertian in de rust drie verse krachten binnen de lijnen. Eén daarvan maakte de 0-1: Enes Sarikaya kopte raak.

De Leerdammers leken op weg naar de overwinning, maar in de slotfase maakte Noordeloos nog gelijk. "Voetballend waren we zeker niet slecht, maar we hadden voorin wel wat meer af moeten dwingen. Zo'n wedstrijd moet je killen", besloot Sahertian.


Ron Laros tekent bij in Hellouw

hellouw • Ron Laros en ASH blijven aan elkaar verbonden. Beide partijen kwamen een contractverlenging van een jaar overeen. Laros gaat dan zijn derde seizoen in bij de vierdeklasser.

"We willen de getoonde progressie de komende anderhalf jaar een vervolg geven", zegt Laros. ASH bleef de laatste drie wedstrijden ongeslagen en gaat als nummer acht van de 4e klasse D de winterstop in.