ASH wint verdiend bij Kerkwijk

kerkwijk • ASH won met 1-2 bij Kerkwijk en trainer Ron Laros vond die overwinning verdiend. "We hebben kansen gehad op meer doelpunten, maar met de winst op zich ben ik dik tevreden. Wij zijn niet minder dan Kerkwijk, maar ook niet veel beter. Vandaag waren wij echter wel de sterkste."

Voor rust kwam de ploeg uit Hellouw ondanks diverse kansen niet verder dan de 0-1 van 'good-old' Arjan van der Meijden. Ook na rust liet ASH een aantal kansen onbenut, maar zorgde Marijn Hak wel voor de 0-2. Na de 1-2 was het nog even bibberen bij ASH. "We hebben de laatste weken wel vaker laat in de wedstrijd een voorsprong weggegeven", wist Laros. Ditmaal gingen de punten wel in de tas.

Smet op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Arne Hak en Hans van Kranenburg. "Wat dat betreft komt de winterstop precies op tijd", aldus Laros.

Rhelico langs rode lantaarn: 2-4

velddriel • Rhelico sloeg bij RKVSC een gat met de onderste plek. In Velddriel boekte de ploeg uit Rumpt zijn tweede zege van het seizoen: 2-4. "We waren beter en de score had wat hoger mogen uitvallen, maar we zijn blij dat we hier winnen", zei leider Marco van Valburg, die de afwezige trainer Olav van Rijkom verving.

Rhelico nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong. Martijn van Blitterswijk en Stijn van Zoggel scoorden. Tussendoor miste Olivier Rademaker een strafschop. Vlak voor rust scoorde RKVSC de 1-2. Na rust bracht Olof Schiltmans de marge weer op twee doelpunten, maar opnieuw viel de aansluitingstreffer. De 2-4 van Kylian Heemskerk bleek de beslissing.

"We kunnen tevreden zijn. Dit is wel lekker zo voor de winterstop", aldus Van Valburg. RKVSC eindigde de wedstrijd met tien man. Een speler kreeg rood na een slaande beweging.