• Bart Barendregt namens LRC op weg naar de 4-1
• Bart Barendregt namens LRC op weg naar de 4-1 Foto: Jeroen de Bruin

LRC in spektakelstuk nipt langs Nieuw-Lekkerland

leerdam • LRC leek op weg naar een verrassend makkelijke overwinning tegen Nieuw-Lekkerland. Binnen zes minuten stond het in Leerdam al 2-0, maar na de 3-0 ruststand werd het in de tweede helft toch nog ongekend spannend.

LRC bleef met de 4-3 wel aan de goede kant van de score en bevestigde daarmee zijn goede vorm van de afgelopen weken. In de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop werden liefst dertien punten gepakt. LRC-trainer Rob Hilbers had na de 3-0 ruststand niet verwacht dat zijn ploeg nog zo in de problemen zou komen. "We kunnen al weken bouwen op onze defensie, maar juist daar maken we nu enkele cruciale fouten waardoor het nog spannend wordt. Nieuw-Lekkerland deed er overigens alles aan om ons in die positie te dwingen. Gelukkig scoren we er vandaag vier, dus was het de juiste dag om die fouten te maken."

Nieuw-Lekkerland begon slap aan de wedstrijd en Rick van Loo profiteerde als eerste. Hij onderschepte de bal ter hoogte van de middenlijn en mocht tot de rand van het strafschopgebied doorlopen. Zijn inzet leek net naast te gaan, maar verdween in de uiterste hoek. Een minuut later was het al 2-0. Na een mooie aanval legde Arwin van Soest breed op Bart Barendregt en die wist wel raad met de kans. De gasten kwamen daarna wat beter in de wedstrijd en LRC-doelman Thijs Janssen moest twee keer in actie komen. Sjoerd Slob kreeg daarna zijn voet bij een voorzet niet lekker achter de bal en schoot over. In plaats van 2-1 werd het tien minuten voor rust 3-0. Wesley Swets bediende Van Soest die de keeper omspeelde en vanuit een vrij lastige hoek toch raak schoot.

Na rust voetbalde LRC niet slechter dan ervoor, maar het ging achterin wel een aantal keren in de fout. Nieuw-Lekkerland stopte beduidend meer energie in de wedstrijd. Na een kwartier ging Rogier Gerritsen onder een lange bal door en daar maakte invaller Lennert de Vries handig gebruik van. Hij lobde keurig over Janssen: 3-1. Toen 'Bartje' Barendregt niet veel later Christiaan de Jong te snel af was en de 4-1 scoorde, leek de angel wel uit de wedstrijd, maar de gasten stookten het vuurtje op. Janssen leverde twintig minuten voor tijd de bal in bij De Vries die van ver met een prachtig schot de 4-2 maakte. Een minuut later mocht LRC niet klagen dat de 4-3 afgekeurd werd. Die aansluitingstreffer viel vlak voor tijd alsnog, toen De Vries over Janssen viel en de bal op de stip ging. Slob scoorde beheerst. Verder kwamen de gasten echter niet. Hilbers was na afloop blij en opgelucht. "Deze punten zijn heel belangrijk. Bovendien heb ik vandaag ook goed voetbal gezien. De doelpunten waren van grote kwaliteit. Het kwam er dit seizoen niet altijd uit, maar nu wel. Daar ben ik heel blij mee."