• Danny Verwolf legt aan voor de prachtige 1-0.
• Danny Verwolf legt aan voor de prachtige 1-0. Foto: Jeroen de Bruin

Haaften eindigt duel met negen man en 1-2 nederlaag

HSSC'61 verrast ook falend Haaften

haaften • Na een prachtig openingsdoelpunt van Haaftens aanvoerder Danny Verwolf viel de thuisclub ver terug. Bas Scheenhart maakte al snel gelijk en Frank de Goeij bezorgde HSSC'61 met zijn doelpunt een kwartier na rust de verdiende 1-2 overwinning. Haaften sloot de streekderby ook nog eens met slechts negen man af, want in de slotfase werden twee spelers uit het veld gestuurd. Eerst incasseerde Jeffrey Wolf zijn tweede gele kaart en daarna kreeg Mark Timmer wegens slaan en duwen een directe rode kaart.

Voor Haaften-trainer Adrie van Steijn was er weinig reden tot vreugde: "Dit is een complete wanprestatie. Onze eerste twintig minuten waren nog goed met een prachtige goal, maar daarna was het over en uit. Wat een contrast met de prima partij bij Everstein. Vandaag mogen de spelers wel eens goed in de spiegel kijken. Voor deze zwakke vertoning is geen enkel excuus. HSSC'61 heeft verdiend gewonnen en had nog wel verder dan 1-2 kunnen weglopen." HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar kan met een beter gevoel de winterpauze in: "We hebben vandaag dik verdiend gewonnen. Het enige verwijt dat je ons nog kunt maken, is dat we de wedstrijd niet veel eerder hebben afgemaakt. We hadden het middenveld goed in handen, waren aan de bal veel beter dan Haaften en kregen genoeg kansen. HSSC'61 is vanmiddag te zuinig geweest, want het had na rust best 1-5 of 1-6 kunnen worden." Ook zonder de geblesseerde Lucas van Dam en Marko Luksen doet HSSC'61 het in de derde klasse naar behoren.

Ondanks het ontbreken van de geschorste topscorer Thijmen Gerringa en de geblesseerde verdediger Dennis van Riel begon Haaften aardig. Na 17 minuten leidde dat ook tot een 1-0 voorsprong. Danny Verwolf draaide zich mooi vrij en schoot de bal vanaf twintig meter schitterend in de verste bovenhoek: 1-0. Lang kon Haaften hier niet van genieten, want defensief waren er veel onzekerheden en ook de spelopbouw stokte. Een Heicops schot van Tristan Koet was nog te slap, maar in de 23e minuut werd het toch 1-1. Na een fout van Mark Timmer werd een schot van Jan Donker nog door Haaftens defensie gekraakt, maar Bas Scheeenhart tikte attent alsnog van dichtbij de 1-1 gelijkmaker binnen. Uit een voorzet van Tristan Koet kreeg Bas Scheenhart even later een riante kans op zijn snelle tweede doelpunt, maar hij verprutste die mogelijkheid. Een defensief onzeker Haaften had het achterin lastig en de beste verdediger, libero Jeffrey Wolf, kreeg een gele kaart toen hij Nicky van Dam onreglementair moest stuiten.

Diagonaal schot

Ruim een kwartier na de pauze nam HSSC'61 toch een 1-2 voorsprong. Nicky van Dam lanceerde op links Frank de Goeij die met een diagonaal schot de verste benedenhoek vond: 1-2. Halverwege de tweede helft kwam HSSC'61 bij de enige fout van de sterke Jan Donker goed weg, want Michael Smit profiteerde niet. Uit een pass van Christiaan den Braber brak Nicky van Dam alleen door en keeper Lars Tertoolen had uitlopend een overtreding nodig om de Heicopse spits te stuiten. Met een gele kaart kwam Haaftens keeper nog goed weg. HSSC'61 verzuimde tegen een zwalkend Haaften de partij te beslissen. Dat bood de thuisclub de gelegenheid voor een slotoffensief. Het kostte HSSC'61-linksback Christiaan den Braber na een overtreding tegen Michael Smit een gele kaart. Bij een prima knal van Mark Timmer uit een vrije trap voorkwam HSSC'61-keeper Niek de Vos fraai de gelijkmaker. Ook bij een schot van Johnnie Noorthoek was hij attent. Kort na een gele kaart voor Johnnie Noorthoek kwam Haaften in de 86e minuut echter met tien man te staan. Na een overtreding tegen Frank de Goeij kreeg Jeffrey Wolf zijn tweede gele kaart. Tegen tien man verzuimden invaller Niels den Braven, Frank de Goeij en Nicky van Dam om Heicops zege veilig te stellen. Aan de gelijkmaker kwam Haaften echter ook in de extra tijd niet meer toe. Integendeel, Mark Timmer reageerde in de 95e minuut onbeheerst op een overtreding. Wegens slaan en duwen werd Timmer met direct rood uit het veld gestuurd. Het bleef 1-2 en Haaften bewees niet voor het eerst voor de top veel te wisselvallig te zijn.