• De Herdertjestocht beleeft de vijfde editie.
• De Herdertjestocht beleeft de vijfde editie. Foto: aangeleverd

Weer Herdertjestocht in Leerdam

leerdam • De rooms-katholieke Mariakerk en Kerk aan de Linge organiseren zondagmiddag 23 december weer een Herdertjestocht door het centrum van Leerdam.

De tocht start om 17:00 uur in de Grote Kerk en volgt via de binnenstad een route naar de Bethelkerk. Tijdens de tocht worden er op diverse sfeervolle locaties in de binnenstad van Leerdam scenes uit het kerstverhaal uitgebeeld door acteurs. "Alweer voor het vijfde jaar organiseren we deze activiteit in aanloop naar kerst", zeggen Diana van Dijk en Mirande Kaasschieter namens de organiserende werkgroep van Kerk aan de Linge. "Ieder jaar is het weer net iets anders, zo starten we dit jaar vanaf de Grote Kerk."

Daar worden de bezoekers worden door een koperensemble. In de kerk werkt dit jaar de Bolderband mee met ondersteuning vanuit de Muziekwerkplaats. Martin van Gent, die als jeugdouderling aan de basis heeft gestaan van de Herdertjestocht, vertelt: "Dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe scenes, zodat het voor jong en oud ontzettend leuk blijft om de tocht ieder jaar weer te bezoeken." Na afloop van de Herdertjestocht is er op het kerkplein van de Bethelkerk voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en te eten.

Volgens Kees Bel, die alle edities als herbergier heeft gespeeld, "is het ieder jaar weer leuk om zoveel mensen op een laagdrempelige manier het kerstevangelie te kunnen vertellen. Mooi dat we dat in Leerdam ook op deze manier kunnen doen." Mirande vult aan: "Ook de mensen die meewerken hebben heel veel plezier. Veel vrijwilligers hebben alle voorgaande edities meegeholpen."