Donderdag Lichtjesavond in Leerdam

leerdam • Op de Algemene Begraafplaats aan de Tiendweg 118 in Leerdam wordt donderdagavond 13 december (morgen) de Lichtjesavond Leerdam en omgeving gehouden.

De begraafplaats is open van 18:45 tot 21:00 uur. De officiële opening vindt om 18:30 uur plaats in gebouw Rehoboth. Het thema is 'In liefde verbonden'. Alle belangstellenden – jong en oud – zijn hartelijk welkom.

In de donkere dagen voor Kerst voelen veel mensen nog meer dan anders het verlies en gemis van dierbaren. Daarom organiseert de LBV Vereniging voor Uitvaartbegeleiding donderdag 13 december opnieuw een Lichtjesavond. "Deze avond voorziet in een brede maatschappelijke behoefte", zegt werkgroeplid Ben de Weerd. Vandaar dat de LBV Vereniging voor Uitvaartbegeleiding - samen met vele vrijwilligers en in nauwe samenwerking met gemeente Leerdam – het initiatief heeft genomen om dit jaar opnieuw een Lichtjesavond te houden. Op 13 december is de begraafplaats tussen 18:45 en 21:00 uur verlicht met vuurkorven en andere verlichting. Nabestaanden kunnen brandende kaarsjes op de graven plaatsen, als een warme herinnering aan hun dierbaren. Bezoekers kunnen een eigen lichtje meenemen of krijgen een kaarsje op de begraafplaats. Ook bestaat de mogelijkheid om voorwerpen of foto's op te hangen. Er kunnen gedichten worden gemaakt en voorgelezen en op de achtergrond is er gepaste muziek. "Wat is er mooier dan in het licht van duizenden kaarsen en fakkels samen met familie en vrienden uw dierbaren te herdenken? Dat kan op donderdag 13 december op de Algemene Begraafplaats in Leerdam."

De avond is ook voor kinderen geschikt. Omdat Lichtjesavond Leerdam niet vanuit een bepaalde kerkelijke of maatschappelijke groepering wordt georganiseerd, heeft de bijeenkomst een neutraal karakter.