Weer vreugdevuur in Varik

varik • De gemeente Neerijnen geeft ook dit jaar een ontheffing voor een gecontroleerd vreugdevuur op het Meester van Daalenplein in Varik op oudjaarsdag. Officieel mogen het geen vreugdevuren genoemd worden: de ontheffing geldt voor 'verbrandingen van afvalstoffen'. Aan de toestemming zijn strenge voorwaarden verbonden. Er mag alleen schoon hout gestookt worden, de stookplaats mag maximaal drie bij drie meter groot zijn en niet hoger dan één meter. Er moet voldoende toezicht zijn door volwassenen. Bij harde wind gaat het feest niet door en uiteraard mag het vuur geen gevaar voor de omgeving opleveren. De gemeente verwacht geen andere aanvragen voor vreugdevuren dit jaar.


Vroege sluiting gemeentehuizen

vijfheerenlanden • De balies van gemeenten Vianen, Zederik en Leerdam sluiten vanaf donderdag 20 december, zodat de systemen samengevoegd kunnen worden voor de gemeente Vijfheerenlanden. Het is wel mogelijk om al een afspraak te maken voor het nieuwe jaar, de gemeentehuizen openen hun deuren op donderdag 3 januari weer. Maar mensen die voor het einde van het jaar nog zaken willen regelen, moeten opschieten. Zo is donderdag 13 december tot 13:00 uur de laatste mogelijkheid om in 2018 nog een paspoort, id-kaart of rijbewijs aan te vragen. Op woensdagmiddag 19 december zijn de gemeentehuizen vanaf 14:00 uur gesloten. Op donderdag 20 december tot 13:00 uur is nog de laatste mogelijkheid om aangevraagde reisdocumenten en rijbewijzen op te halen.

q www.leerdam.nl


Extra openstelling Aqua Zoo

leerdam • Tijdens de kerstvakantie is Aqua Zoo Leerdam extra open voor de kinderen, ouders en natuurlijk de oma's en opa's. De vereniging heeft weer veel nieuwe vissen, planten en koralen meegebracht van de Vivarium-tentoonstelling in Rosmalen 3 weken geleden. Voor de kinderen zijn er weer diverse attracties te doen bij onze onderwaterdierentuin. De bar is open voor een hapje en een drankje. De onderwaterdierentuin is op Tweede Kerstdag van 14:00 uur tot 16:00 uur open. En vanaf zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari is Aqua Zoo elke dag open van 13:00 uur tot 17:00 uur.

q www.aquazoo-leerdam.nl


Bijbelstudie over relieken

deil • Dominee Klaas Touwen geeft donderdag 13 december een bijbelstudie over relieken. De lezing reikt handvatten aan om de reliekententoonstelling die op dit moment in Museum Catharijneconvent in Utrecht is te zien, beter te begrijpen. Een reliek is een tastbaar overblijfsel dat herinnert aan en verbindt met een persoon, plek of gebeurtenis. De bijbelstudieavond is in Kerkesteijn in Deil en begint om 20:00 uur. Belangstellenden kunnen zich ook melden bij dominee Touwen om met hem deze expositie te bezoeken. Op zondag 16 december na kerktijd vertrekt het gezelschap naar Utrecht, luncht daar en bezoekt het museum. Meer informatie is bij de dominee te verkrijgen via 06-42956912 of relieken@klaastouwen.info.

q www.catharijneconvent.nl