Weer kat beschoten in Asperen

asperen • De kat van de ouders van Linsey van Ochten is geraakt door een kogel uit een luchtbuks. En dat is niet de eerste keer. Er is aangifte gedaan bij de politie.

"We hebben de kat vorige week zaterdag gevonden, hij is in zijn achterpoot geraakt", vertelt Linsey, wiens ouders aan de Leerdamseweg in Asperen wonen. "Hij moest die nacht gelijk geopereerd worden, maar gelukkig lijkt hij er niets aan over te houden, hooguit een gek loopje." Het incident moet zaterdag gebeurd zijn tussen 09:30 uur (toen ging de kat naar buiten) en 19:00 uur (toen is het diertje gevonden). Het wrange is: het is niet de eerste keer dat er één van de katten van de familie is beschoten door een luchtbuks.

De politie tast nog in het duister. Voorlichter Frank Brouwer: "Dit soort incidenten is voor de politie zeer lastig te onderzoeken. Aangezien bijna nooit bekend is waar katten zich ophouden als ze buiten zijn, is het zeer ingewikkeld om te achterhalen waar de mishandeling heeft plaatsgevonden en wie ervoor verantwoordelijk is. We zijn in dat geval echt afhankelijk van meldingen van getuigen. Als mensen iets gezien of gehoord hebben, roepen we ze op om dit te melden bij de politie." De maximale gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier is drie jaar of een maximale geldboete van 19.500 euro. Getuigen die vorige week zaterdag iets gezien hebben, kunnen zich melden via 0900-8844.