Leerdam krijgt basisteam politie

leerdam • In Leerdam wordt komend jaar een basisteam van de politie ondergebracht.

Dat maakte burgemeester Tjerk Bruinsma donderdagavond bekend tijdens de laatste vergadering van de Leerdamse gemeenteraad. Dat betekent dat er naast de huidige wijkagenten twee keer vijftien politiemensen in Leerdam worden ondergebracht. Voorlopig worden de agenten gehuisvest in Meerkerk en het stadskantoor op het Reilinghplein in Leerdam. Zodra de verbouwing van het pand naast de brandweerkazerne aan de Emmalaan is afgerond, wordt de politie daar gehuisvest.

De politie Utrecht vindt het met het oog op de veiligheid van de regio Leerdam belangrijk dat er in de Glasstad een politieorganisatie wordt ondergebracht. De verbouwing van de beoogde locatie staat gepland voor volgend jaar.


Schoorsteenbrand in Hoogblokland

hoogblokland • Aan de Onderweg in Hoogblokland is maandagavond een flinke brand uitgebroken. De bewoner wist het pand veilig te kunnen verlaten, maar moest wel onderzocht worden door de ambulance omdat hij rook had ingeademd. De brand die zich ontwikkelde tot een uitslaande brand, bleek moeilijk onder controle te krijgen door de vele brandbare materialen op zolder.

Er was ook sprake van veel rookontwikkeling. De hoogwerker en drie tankautospuiten werden ingezet. De Onderweg werd afgesloten voor alle verkeer. Kort na middernacht kon pas het sein 'brand meester' worden gegeven. Het nablussen duurde nog de hele nacht. Medewerkers van Salvage kwamen ter plaatse voor hulp.