• Burgemeester Bruinsma speldt Keskin de onderscheiding op.
• Burgemeester Bruinsma speldt Keskin de onderscheiding op. Foto: André Bijl

Raadslid Ali Keskin onderscheiden

leerdam • Raadslid Bayram Ali Keskin kreeg donderdagavond tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad van Leerdam een Koninklijke onderscheiding. Hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

"Dit is een mooi moment", zei burgemeester Tjerk Bruinsma, terwijl hij Keskin en zijn vrouw en kinderen toesprak. Sinds 1998 is de Leerdammer actief in de plaatselijke politiek, heel lang voor L.-2000, de laatste periode voor opvolger VHL Lokaal Leerdam. "Voor uw fractie was u ondermeer specialist Ruimtelijke Ordening. U was zeer geïnteresseerd in verkeer. En u waakte daarbij vooral over de veiligheid. Bij bouwprojecten drong u er bij de wethouder én de burgemeester op aan dat het bouwverkeer zo zou rijden dat de veiligheid van de inwoners niet in gevaar kon komen. En als dat niet goed of snel genoeg gebeurde, zei u dat. U hebt niets met vriendjespolitiek, u bent in de eerste plaats volksvertegenwoordiger. U dient het belang van de samenleving", complimenteerde Bruinsma.

De burgemeester wees erop dat Keskin daarnaast degene was die ruim een jaar geleden een motie indiende om bij het Leerdamse stadskantoor en in de raadzaal in het Hofje de nationale vlag permanent te tonen.

"Het is belangrijk om dat te doen. Vlaggen heeft een betekenis. De vlag is een nationaal symbool. Vlaggen is een manier om te laten zien dat je bij elkaar hoort", verklaarde Ali Keskin destijds. Bruinsma: "Dank voor uw betrokkenheid. Het is een bijzondere eer om u namens de koning deze onderscheiding uit te reiken."