• Danny Bijl in fel duel met Wouter Schram.
• Danny Bijl in fel duel met Wouter Schram. Foto: Jeroen de Bruin

ASH geeft voorsprong weg en ziet Herovina met tien man langszij komen

hellouw • ASH leek in de thuisderby tegen Herovina lang op weg naar winst. De thuisclub kwam voor rust met 2-0 en net na de thee met 3-1 op voorsprong. Zelfs met tien man wist Herovina in de slotfase echter nog een 3-3 gelijkspel te bemachtigen.

Ook Herovina-trainer Glenn Calor zal die apotheose nauwelijks meer verwacht hebben: "Wekenlang is iedereen al met deze derby bezig en dan beginnen wij zo plichtmatig. Arbeid leveren is toch wel het minimum. ASH was veel feller en scherper. Dan verdient Herovina ondanks een sterk slot ook niet om te winnen. Pas als het met tien man en bij 3-1 achter echt moet en ik aanvallend wissel, dan leveren we wel volop strijd. Onbegrijpelijk."

Voor ASH-trainer Ron Laros waren de druiven zuur: "Als je tegen tien man zo laat met 3-1 voorstaat, moet je gewoon winnen. Bernd Duizer had de partij kunnen beslissen. Zeventig minuten ging het heel goed, maar daarna geven we de winst toch nog weg. Mijn twee wissels pakten ook slecht uit. ASH miste op het eind de kracht en wist de ruimte niet te benutten. Toen kon Herovina z'n kwaliteiten gebruiken en mogen we niet eens klagen dat het bij 3-3 blijft."

Misser

Al na dertien minuten schoot Folkert van der Werf de thuisclub verdiend naar 1-0. In de 27e minuut liep ASH verder uit. Door stoorwerk van Marijn Hak ging Jesse van Vliet in de fout. Danny Bijl strafte dit balverlies resoluut af: 2-0. Zes minuten later kwam Herovina tot 2-1 terug. Jeffrey van der Meijden passeerde Tjeerd van de Heuvel en gaf een voorzet waaruit Kevin Steenbruggen inkopte: 2-1.

Pal na de thee kreeg Kevin Steenbruggen na een misser van Tjeerd van de Heuvel van dichtbij een nieuwe riante kans, maar hij schoot naast. Twee minuten later scoorde ASH wel. Hans van Kranenburg kreeg in een solo vrije doortocht en schoot zuiver in de verste benedenhoek: 3-1.

Slotoffensief

Elf minuten na rust kreeg Herovina-middenvelder Coen de Ridder zijn tweede gele kaart en moest het veld uit. Niets wees nog op een Herovina-herstel. ASH kreeg zelfs kansen om verder afstand te nemen, maar Bernd Duizer had tweemaal geen succes en Danny Bijl kopte over. Twintig minuten voor tijd begon Herovina met tien man aan een slotoffensief. Mark Muller trof de lat. ASH plooide terug en begon te wankelen. Zeker toen Kevin Steenbruggen uit een verre trap van Jeffrey van der Meijden raak kopte: 3-2. Herovina rook meer en op aangeven van Kevin Steenbruggen miste Jeffrey van der Meijden een prima kans op de gelijkmaker. In de 89e minuut viel die 3-3 alsnog. Uit een voorzet van invaller Dylan Strijk bediende Kevin Steenbruggen knap Frank Clements, die hoog de late 3-3 binnenschoot.