• De verdedigers waren de baas bij WNC-LRC.
• De verdedigers waren de baas bij WNC-LRC. Foto: Jeroen de Bruin

Verdedigers zijn de baas in winderige derby: 0-0

WNC en LRC geven elkaar niks toe

waardenburg • WNC en LRC gaven elkaar in de streekderby erg weinig toe. In een niet bijster hoogstaande wedstrijd wist geen van beide ploegen een gat te slaan in de hechte defensie van de tegenstander. En dus kon iedereen leven met het 0-0 gelijkspel.

In het paars-witte kamp was de stemming na afloop toch net iets beter dan bij de thuisploeg. "Zeker in thuiswedstrijden willen we natuurlijk de drie punten pakken", zei WNC-trainer Cor Prein. "Maar vandaag kunnen we hier wel mee leven. We hebben niet verloren en dat is belangrijk." LRC houdt door het gelijkspel WNC onder zich. "Er komen wel wat andere concurrenten overheen", wist trainer Rob Hilbers. "Maar het gat met WNC blijft. In een uitwedstrijd gelijkspelen bij WNC is prima."

Rommelig

Beide ploegen waren bezig aan een sterke serie. In de laatste drie wedstrijden pakte WNC zeven punten. LRC won in die periode zelfs drie keer. Het werd vooral een interessante wedstrijd met veel duels die ondanks het gebrek aan actie voor beide doelen niet per se saai was. Erg goed was de wedstrijd echter ook niet. De harde wind en de goed georganiseerde defensies maakten dat er weinig goed voetbal en weinig actie voor beide doelen te bespeuren was. De beide centrale duo's bleven goed overeind. WNC-verdediger Maxim Kivaka had een lastiger wedstrijd verwacht. "Het ging best lekker, maar ik had meer van mijn directe tegenstander verwacht", zei de nog altijd pas 20-jarige verdediger. "We hebben heel weinig weg gegeven, maar zelf ook weinig afgedwongen. Het gelijkspel is denk ik wel terecht. Dat betekent niet dat ik hier tevreden mee ben, want we gingen voor de winst. We wilden de lijn doortrekken. Maar goed, het is beter dan verliezen." Aan de andere kant van het veld stond LRC'er Wesley Swets weer ouderwets zijn mannetje. Voor rust met Ricardo Papilaja naast zich, in de tweede helft weer met Rogier Gerritsen, die vrijdag met het Nederlands militair elftal nog een interland tegen Duitsland speelde en op de bank begon.

"We houden voor de derde keer op rij de nul en dat is altijd prettig voor een verdediger", wist Swets. "Maar verder was het vrij rommelig. Beide ploegen konden niet echt controle krijgen over de wedstrijd. Zeker na rust ging het echt op en neer."

Reflex

De kansen waren schaars op sportpark De Korte Woerden. Pas vlak voor rust viel de eerste grote kans te noteren. Hij was voor Nehemia Sanaky die van dichtbij tegen Thijs Janssen schoot. Ook na rust hielden beide ploegen elkaar in de greep, maar halverwege de tweede helft zette LRC een paar minuten aan.

De gasten dwongen WNC-doelman Arjen Kaasjager tot enkele reddingen. De eerste inzet van Arwin van Soest kwam nog recht op hem af, maar bij een schuiver van Joeri van Iperen moest Kaasjager gestrekt. Kaasjagers reflex op LRC's derde poging was het spectaculairst. Bij een van richting veranderd schot van ex-WNC'er Papilaja werkte Kaasjager de bal met een prima reflex naast zijn doel.

Kruising

Uiteindelijk was de thuisploeg tien minuten voor tijd nog het dichtst bij de overwinning. Willem-Paul van der Heijden, die na rust weinig in het spel betrokken werd, stuurde de bal richting de verre bovenhoek. Janssen leek zich op die poging te verkijken, maar kon nog net zijn hand achter de bal krijgen, waardoor de inzet op de kruising eindigde.

"Met de wind was het moeilijk voetballen. Het was slordig. Na rust hebben we met wat omzettingen geprobeerd aanvallend meer te brengen. Dat lukte op zich wel, maar echt grote kansen kregen we niet. Ik ben wel tevreden over hoe de organisatie stond", concludeerde Prein. "De serie van vier ongeslagen wedstrijden zegt me niet zo heel veel, behalve dat we nu de nodige punten pakken om onderin weg te komen." Ook Hilbers was er tevreden over dat zijn ploeg voor de derde week op rij 'de nul' hield.

"We zijn nu stabiel, zeker achterin. Als we van daaruit kunnen zorgen dat we ook aanvallend wat meer kunnen voetballen, zit het bij ons wel goed."

Maarten van Hoogevest