Black Saturday Vianen en Brederodes

vianen • Voor zowel Vianen als Brederodes was er sprake van een 'black saturday'. Beide clubs kregen een nederlaag voor de kiezen.

FC Driebergen was feller dan Vianen, dat een tam spelletje op de grasmat legde. Dat Marcel Peters al snel moest worden vervangen door Bernhard Schreuders, en dat er een veldspeler op doel stond, was evenmin een voordeel voor Vianen.

Niet wakker

In de negende minuut nam FC Driebergen de leiding, maar Vianen werd daar niet door wakker geschud. Na een fout van Mitchell Akkerman werd het halverwege de eerste helft 2-0. Tien minuten voor rust counterde FC Driebergen zich naar 3-0.

In de tweede helft had Vianen meer controle, maar het creëren van kansen was er niet bij. Nadat het 4-0 was geworden, misten Gino Vesters en Dean Brookman een kans. Met een eigen doelpunt bracht Dennis den Besten de eindstand op 5-0.

Brederodes

Tegen Altena had Brederodes Robin Stroo weer van stal gehaald en centraal achterin geposteerd. De gasten profiteerden in de vijfde en de zevende minuut optimaal van slap verdedigen: 0-2. Brederodes had zo'n dag dat er nagenoeg niets lukte. De ploeg mocht het spel maken, maar Altena dat amper aan aanvallen toekwam, hield achterin alles potdicht.

Na de thee combineerden de groengelen soms aardig, maar de voorzetten en de eindpasses bleven zwak. Invaller René de Blok had voor de aansluiting kunnen zorgen, maar zijn kopbal werd fantastisch gekeerd door de keeper. Bij de eerste goede Nieuwendijkse aanval van de tweede helft was het meteen raak: 0-3. Pas in blessuretijd maakte De Blok er 1-3 van.