Kerstlunch van De Zonnebloem

opijnen • De Zonnebloem, afdeling Neerijnen organiseert dinsdag 11 december een kerstlunch in Maranatha in Opijnen. De activiteit is meteen de laatste van 2018, in januari 2019 zijn er weer nieuwe activiteiten. De ontvangst is rond 11:30 uur, afsluiting is om 14:30 uur. Opgeven kan bij Marjan van der Dennen via 0418-591584, deelnemers moeten wel zelf voor vervoer naar Opijnen zorgen.


Kerststerren te koop in Herwijnen

herwijnen • Vrijwilligers van de hervormde kerk in Herwijnen komen vrijdag 7 december weer langs de deuren in het dorp om kerststerren te verkopen. Ze starten in de loop van de ochtend met de verkoop.


Ehbo-cursus in Leerbroek

leerbroek • De EHBO-vereniging in Leerbroek start volgend jaar met een ehbo-cursus voor beginners, de eerste cursusdag is woensdag 16 januari. Tijdens de cursus leren de deelnemers diverse verwondingen en ongevallen te beoordelen en daarna zo nodig eerste hulp te verlenen of verband aan te brengen. Ook reanimatie en het gebruik van een aed komen tijdens deze cursus aan bod. De cursus wordt afgesloten met een examen, deelnemers die slagen krijgen een erkend ehbo-diploma. De cursuslocatie is hervormd centrum De Overkant in Leerbroek, er zijn in totaal zes cursusdagen (steeds op woensdag en in principe elke week). Deelname kost 150 euro, dit is inclusief lespakket, koffie en thee en het examen. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een gedeelte van het cursusgeld. Meer informatie is te verkrijgen via ehboleerbroek@live.nl. Bellen kan ook, Leen Bijl is hiervoor de contactpersoon: 0345-599623.