Curieus punt SVS'65

spijk • In een bijzondere wedstrijd pakte SVS'65 een punt dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Zuilichem. Daar kon de thuisploeg na een 0-3 achterstand goed mee leven. Het leek in Spijk voor de thuisploeg de goede kant op te gaan. De gasten kwamen weliswaar op voorsprong, maar al snel moest Zuilichem na een handsbal van de doelman met tien man verder. Met een man minder liepen de gasten uit naar 0-3, voor Robin IJsselstijn voor de 1-3 ruststand zorgde.
Na de thee had SVS'65 meer controle, maar kwam het amper aan kansen toe. Tot een kwartier voor tijd Max Vrolijks en snel daarna IJsselstijn de stand gelijk trokken. SVS'65 begon aan meer te denken, maar moest toen ook met tien man verder. SVS-doelman Raymon Kaarssemaker maakte net als zijn collega hands en moest vanzelfsprekend naar de kant.
Met tien man koesterde SVS'65 in de slotfase het punt.

Leerdam Sport kan Brakel niet stoppen

brakel • Leerdam Sport ging naar Brakel om de koploper pootje te lichten, maar trof een goed voorbereide tegenstander aan. De thuisploeg hield de punten in huis: 2-0. "Wij hadden verwacht dat zij hoog druk zouden zetten", zei Leerdam Sport-trainer Yoni Sahertian. "Dat deden ze echter niet. Ze hielden de ruimtes klein." Leerdam Sport was al twee keer goed weggekomen, voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. "We hebben daarna grote delen van de wedstrijd wel gedomineerd. Als team speelden we goed, maar we konden het verschil niet maken", vond Sahertian. Toen Brakel na de rust al snel op 2-0 kwam, gingen de gasten aanvallender spelen. Veel kansen kregen de Leerdammers echter niet meer.

ASH haalt stevig uit

velddriel • ASH won met ruime cijfers bij RKVSC. Trainer Ron Laros was uitermate tevreden over de 1-5 overwinning. "Naar onze maatstaven hebben we het vandaag perfect gedaan", vond Laros. "RKVSC is geen hoogvlieger, maar ze hebben wel een paar heel handige voetballers. En daar kun je het moeilijk zat mee hebben." Via twee snelle treffers van Edwin van Noord en Danny Bijl nam ASH halverwege de eerste helft een 0-2 voorsprong. De thuisploeg kwam na rust uit het niets weer terug tot 1-2, maar ASH liet zich niet van de wijs brengen. De familie Hak maakte het verschil. Marijn Hak scoorde twee keer. Tussendoor maakte Arne Hak de 1-4.

Herovina niet langs Lekvogels

herwijnen • Herovina slaagde er niet in Lekvogels te verslaan: 2-2. De thuisploeg had best wat te klagen over de scheidsrechter. Voor rust werden twee treffers afgekeurd. Onterecht, vond trainer Glenn Calor. "Bij de eerste schiet Coen de Ridder gewoon raak. Jeffrey van der Meijden stond buitenspel, maar deed niet aan het spel mee. In de laatste seconde voor rust scoort Kevin Steenbruggen, maar fluit de scheidsrechter voor de rust. Erg vreemd." Calor stak de hand echter ook in eigen boezem. "We hadden desondanks gewoon moeten winnen. We hebben bijna niks weggegeven en als je tien minuten voor tijd nog met 2-1 voor staat, moet je de winst over de streep trekken."
Herovina kwam twee keer op voorsprong. Van der Meijden maakte voor rust de 1-0. Na de 1-1 maakte Steenbruggen, uit een overigens ook onterecht gegeven strafschop, de 2-1. Vlak voor tijd viel toch nog de 2-2.