SC Everstein spint garen bij 0-3 zege

sprang-capelle • Door zelf met 0-3 te winnen bij SSC '55 én de verrassend grote thuisnederlaag van Sleeuwijk is SC Everstein op grond van een beter doelsaldo de nieuwe koploper van 3D.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van de roodwitten, die veel moeite hadden met het fysieke spel van de thuisclub, die door de overwinning van Asperen inmiddels hekkensluiter is. In de tiende minuut kreeg SSC '55, na een overtreding van Erik Bergshoeff, een strafschop die echter werd gemist. Afgezien van een paar kansjes voor de gastheren, die ontstonden uit lange ballen en vrije trappen die hoog in de doelmond werden geplaatst, kwam de defensie van SC Everstein niet in moeilijkheden. De bezoekers, die verzorgder voetbalden, werden in het laatste kwartier sterker. Op aangeven van Robbie de Roos maakte Brayton Biekman er kort voor rust 0-1 van.

Veel gevoel

In de tweede helft viel de beslissing na een kwartiertje. De assist van rechts kwam opnieuw van de voet van De Roos en met veel gevoel plaatste Biekman de bal bij de tweede paal tegen het net: 0-2.

SSC '55 viel daarna wat meer aan over de flanken, maar de laatste linie van SC Everstein gaf nagenoeg niets meer weg. De bezoekers bleven zoeken naar meer doelpunten en in de slotfase schoot Simon van Zante de bal, na twee keer kappen en draaien, stijf in de kruising: 0-3.