Alphacursus in Nieuwland

nieuwland • In Nieuwland start donderdag 10 januari een nieuwe Alphacursus. Deelnemers ontmoeten in een ontspannen sfeer anderen en eten samen een maaltijd. Daarna is er een inleiding over een thema rond het christelijk geloof. Vervolgens gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. De start is om 19:00 uur en er wordt rond 22:00 uur gestopt. Er zijn elf bijeenkomsten. Deelname is gratis en vrijblijvend. Meer informatie is te verkrijgen via alphanieuwland@gmail.com of bij Ellen Wilkes via 06-25779252.


Kerst Inn in Geldermalsen

geldermalsen • Lions Club Geldermalsen neemt dit jaar de organisatie van de Kerst Inn over, op woensdag 26 december - Tweede Kerstdag - is er voor iedereen die daar behoefte aan heeft in De Lingeborgh een gezellige middag te beleven. Er is kerstmuziek, maar ook de sjoelbakken staan klaar. Mensen kunnen ook een potje komen rummikubben. Als afsluiting is er een buffet. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Michiel den Boer via 06-22232303 of mpadenboer@hotmail.com of bij Jacky Bertens via 0345-652304 of bertensjacky@hotmail.com.


Wereldlichtjesdag op GeoFort

asperen • Stichting De Oranje Vlinder organiseert zondag 9 december Wereldlichtjesdag op het GeoFort, tijdens de jaarlijkse Wereldlichtjesdag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. "Door met elkaar een kaars aan te steken hopen we dat de wereld zo even letterlijk wat lichter wordt voor alle ouders die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet", schrijft De Oranje Vlinder over de bijeenkomst op het GeoFort. Overigens zijn naast ouders natuurlijk ook kinderen - bijvoorbeeld broertjes of zusjes - welkom. Mensen zijn deze avond vanaf 17:45 uur welkom. De ceremonie begint om 18:30 uur. Meer informatie is te verkrijgen via wereldlichtjesdaggeofort@gmail.com.


VoorleesExpress zoekt voorlezers

leerdam • Voor VoorleesExpress Leerdam zoekt de bibliotheek nog voorlezers. Deze vrijwilligers gaan 20 weken langs langs bij een gezin in de buurt om voor te lezen, het gaat hierbij om families die zich vrijwillig hebben aangemeld en gemotiveerd zijn, maar die moeite hebben om hun kinderen zelf te stimuleren in de taalontwikkeling. Het voorlezen gebeurt één keer per week op een vaste middag of avond naar keuze. Voorlezen is belangrijk voor de woordenschat van kinderen, door regelmatig voor te lezen kan een taalachterstand worden weggewerkt. Aanmelden kan via voorleesexpressleerdam@debibliotheekaanzet.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website.

q www.voorleesexpress.nl