• Er komt ook weer horeca in Waalzicht.
• Er komt ook weer horeca in Waalzicht. Foto: Oomen Makelaardij

Paviljoen Waalzicht wordt zorghotel

tuil • Het voormalige restaurant Paviljoen Waalzicht in Tuil wordt omgebouwd tot zorghotel. Er komt ook weer horeca in.

Investeerder Van Ettekhoven heeft het pand gekocht en gaat het verhuren aan de Blueprint Group, die er circa 45 kamers in gaat maken voor herstelzorg. Blueprint gaat samenwerken met de ziekenhuizen in Tiel, Gorinchem, Den Bosch en Nieuwegein. Mensen die na een ziekenhuisopname niet meteen naar huis kunnen om verder te herstellen, kunnen in het paviljoen revalideren met de juiste zorg om hen heen én prachtig uitzicht op de Waal. Het pand ligt aan de overnachtingshaven bij Haaften, langs de Graaf Reinaldweg. Het werd in 1974 gebouwd in opdracht van de familie Niemans, bekend van Niemans Beton. Tot 1991 was het een restaurant.

Niemans schakelde eerder dit jaar Oomen Makelaardij in Zaltbommel en BOG Auctions in om Paviljoen Waalzicht te verkopen. Peter Oomen vertelt: "We zijn eerst in gesprek gegaan met de gemeente Neerijnen over de mogelijkheden die een potentiële koper zou hebben om de locatie een andere functie te geven. Omdat de waarde nogal afhankelijk is van wat een nieuwe eigenaar ermee wil doen, is er geen vraagprijs vastgesteld. We hebben in juni een start event gehouden om belangstellenden de sfeer te laten proeven."

Oomen: "Een zorghotel is een mooie bestemming. De gemeente zag graag een toeristische functie. Die zit er ook in: het restaurant dat erin komt, is niet alleen bedoeld voor de hotelgasten maar ook voor dagjesmensen en andere passanten." Het bestemmingsplan moet nog wel worden aangepast en de verbouwing gaat ook nog enige tijd vergen.