Zwaar vuurwerk aangetroffen

leerdam • Politie heeft afgelopen zondag in twee Leerdamse woningen flink wat vuurwerk aangetroffen. In een slaapkamer van een huis aan Oud Schaik werd 4 kilo zwaar vuurwerk gevonden, zoals nitraten en cobra's. In een woning aan het Oranjehof was het helemaal bal: daar werd 20 kilo vuurwerk, waaronder nitraten aangetroffen. Tegen beide bezitters is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.


Sponsorloop voor brede school

asperen • Peuterspeelzaal Piggelmee, cbs De Open Poort en obs De Zandheuvel hebben met hun sponsorloop in oktober maar liefst 6.236,30 euro opgehaald. Het geld is bestemd voor de inrichting van het schoolplein bij de brede school in Asperen. Het is de bedoeling dat dit een heel groen plein gaat worden. De brede school is nu nog in aanbouw, in het voorjaar is het pand waarschijnlijk klaar.


Grote oefening in Rivierenland

regio • Met hulp van zo'n driehonderd vrijwilligers en medewerkers oefent Waterschap Rivierenland zaterdag 1 december een bedreigende hoogwatersituatie op de grote rivieren en op zee bij een westerstorm. Door regelmatig te oefenen op noodsituaties is Waterschap Rivierenland goed voorbereid op zijn taken bij crisisbeheersing. Tijdens de oefening kijken waarnemers of de procedures goed verlopen, of het materieel in orde is en hoe de samenwerking verloopt.

q www.waterschaprivierenland.nl