Dames HCL nemen punten naar huis

leerdam • De MA1 van HC Leerdam speelde afgelopen zaterdag de laatste veldwedstrijd van dit jaar. De uitwedstrijd in Vleuten tegen Fletiomare MA3 werd met 0-1 gewonnen.

In de voorcompetitie hadden de Leerdammers ook al tegen deze tegenstander gespeeld. Toen werd er met 2-1 verloren, dus waren de meiden gebrand op een revanche. Vooraf werd afgesproken dat HCL met volle druk zou gaan spelen en Fletiomare geen ruimte zou geven. Dit leidde ertoe dat Fletiomare snel de bal kwijt raakte en Leerdam vervolgens de aanval kon opbouwen. De gasten zetten een paar mooie aanvallen op, maar slaagden er niet in om daaruit te scoren. Op drie kwart van de eerste helft kreeg Leerdam de eerste strafcorner van de wedstrijd. Deze werd aangespeeld op Linde en die sloeg de bal hard op het doel, maar die werd geblokkeerd door een speelster van Fletiomare. De bal kwam weer voor de stick van Linde. Die aarzelde niet en met een daverende klap eindigde de bal alsnog in het doel: 0-1 voor Leerdam. Door goed verdedigend werk van HCL met onder andere Britt, Anouk, Isa en Annemarie lukte het Fletiomare niet om dichtbij het doel te komen. Keepster Annelies kreeg in de eerste helft dan ook weinig te doen. In de rust wisselde HC Leerdam niet. Ook in de tweede helft gingen de gasten direct weer in de aanval. Er werden opnieuw voldoende kansen gecreëerd, maar dat leverde geen doelpunten op. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Leerdam nog een strafcorner. De bal werd afgespeeld op Marit, die legde de bal terug op aangeefster Britt, maar deze miste het doel op een haar na. Einduitslag 0-1 voor Leerdam. De gasten kijken terug op een sterke wedstrijd met mooi spel.

Op 2 december gaat de zaalcompetitie van start, vanaf januari trainen de hockeydames op het nieuwe Glaspark.