• John Hol en Bas de Stigter waren de sprekers van de avond.
• John Hol en Bas de Stigter waren de sprekers van de avond. Foto: Peter Verbeek

Contactus sluit jaar af bij KOP ICT

leerdam • Hoewel het pas november is heeft businessclub Contactus haar eindejaarsbijeenkomst al achter de rug. Afgelopen vrijdag waren veel leden te gast bij KOP ICT, waar onder andere een bedrijfspresentatie en een rondleiding op het programma stonden.

Een gedeelte van het magazijn was omgebouwd tot een sfeervol donkerbruin café. De binnendruppelende leden tapten hun biertje, schonken zelf een glaasje wijn in, smulden van overheerlijke voorgerechtjes en liet de klanken van een combo op zich inwerken. In zijn welkomstwoord stond voorzitter John Hol stil bij het overlijden van Kees de Gans, een van de leden van het eerste uur. Aansluitend meldde hij dat Contactus twee nieuwe leden heeft, en dat nog dit jaar een gift wordt overhandigd aan Stichting Hospice Vianen. Tevens liet hij weten dat het bestuur komend jaar inzet op uitbreiding van het ledenaantal, onder andere door meer keuze te bieden over de vorm van het lidmaatschap. Via een schrijven worden alle leden daar komende maand van op de hoogte gebracht.

Hol gaf het woord daarna aan Bas de Stigter, samen met Gert Krijgsman eigenaar van KOP ICT. Die vertelde dat de overkoepelende KOP-groep uit drie divisies bestaat die zich richten op ICT, telecom en beveiliging. De ICT-tak werkt uitsluitend voor bedrijven, tot maximaal 250 werkplekken, en faciliteert ICT-diensten van internetverbinding tot en met de werkplek. "We zijn sterk in beveiligde luchtverbindingen vanuit onze locaties in Leerdam, Culemborg, Hedel en Woerden, Cloud-servers en online-werkplekken. KOP ICT is onafhankelijk dealer van alle bekende providers. We bedienen onze klanten vanuit ons Network Operation Center. Als zich ergens in ons grote werkgebied een calamiteit voordoet weten we niet alleen direct om welk bedrijf het gaat, maar ook wat het probleem is. In vrijwel alle gevallen kunnen we daar vanuit de hoofdvestiging in Leerdam adequaat op reageren. Buiten kantooruren worden problemen via een app gemeld."

Na een rondleiding door het bedrijf stond er een lekker buffet klaar waar iedereen van smulde. Tot laat in de avond werd er gezellig geborreld en geanimeerd gesproken.