• Door de 7-2 overwinning blijven de dames aan de leiding.
• Door de 7-2 overwinning blijven de dames aan de leiding. Foto: Aangeleverd

Waterpolodames fier aan kop

regio • Het eerste dames- én het herenteam van de Leerdams–Gorinchemse waterpoloclub de Linge/PCG deden zaterdag goede zaken.

De dames wonnen in het eigen Caribabad eenvoudig (7-2) van laagvlieger Aquadraat uit Leiderdorp en verstevigden daarmee hun koppositie. De heren rekenden af met oude bekende De Kempvis uit Spijkenisse (18-10). De dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd. De pas 14-jarige Lisanne Plenter opende binnen een paar minuten de score voor de thuisploeg, direct gevolgd door de 2-0. De thuisploeg gaf die voorsprong niet meer uit handen. In een sportieve wedstrijd kregen beide teams weinig uitsluitingsstraffen. Twee overtalsituaties wisten de dames te verzilveren met een doelpunt. Doelpuntenmakers: Lisanne Plenter en Floor Groeneveld 2, Laura van den Brom, Merel van der Veen en Antoinique de Joode allen 1.

Voor de heren was het weerzien met De Kempvis een interessante ontmoeting. Twee seizoenen geleden streden beide ploegen om het kampioenschap in de 3e klasse, dat werd toen beslist in het voordeel van De Linge/PCG. Het weerzien in de 2e klasse leverde een boeiend duel op, waarin De Linge/PCG steeds de leiding had. De Kempvis bleef goed bij en in de derde periode leek de wedstrijd te kantelen. Door doelpunten van Victor Visser en Timon den Breejen werd de wedstrijd in de vierde periode beslist. De laatste minuten was het verzet van de Kempvis gebroken en kon de thuisploeg uitlopen naar een 18-10 overwinning. Doelpuntenmakers: Victor Visser 6, Tjerk Noorduyn 5, Menno Cloostermans, Timon den Breejen en Rimmer Genee allen 2, Pepijn van Heumen 1.