WNC boekt eindelijk weer eens overwinning

nieuwegein • Op bezoek bij concurrent Geinoord heeft WNC eindelijk weer eens gewonnen. Na een 0-0 ruststand maakten de Waardenburgers in de tweede helft in rap tempo het verschil: 0-4.

Sinds de winst in de eerste speelronde, slaagden de Waardenburgers er niet meer in drie punten te pakken. Na zes nederlagen volgde er vorige week een voorzichtig herstel met een puntje. "Dit zat er al wel een tijdje aan te komen en we hebben er lang op moeten wachten. Maar vandaag moesten we ook gewoon winnen. Dat is niet eenvoudig, want dat gold voor hun net zo goed", zei trainer Cor Prein.

WNC had voor rust een overwicht in Nieuwegein, maar wist dat nog niet in de score uit te drukken. Kort voor rust mocht het Arjen Kaasjager danken dat hij zijn doel schoon hield. Na rust vielen de doelpunten wel. Willem Paul van der Heijden tekende voor de 0-1. Kort daarna maakte René van Soelen er 0-2 van. Tussendoor moest echter ook Kaasjager weer even aan de bak.

Doorgedrukt

"Maar na die 0-2 hebben we goed doorgedrukt, waardoor we het laatste kwartier eindelijk eens rustig konden zitten", zei Prein. De broers Joël en Nehemia Sanaky maakten voor WNC de twee laatste treffers. Prein hoopt dat WNC de reeks kan voortzetten. "Maar we kijken van week tot week. Zeker is wel dat we de punten nodig hebben om onderin weg te komen."