Eerste punten Beesd na klinkende zege

ammerzoden • Beesd pakte uit bij Jan van Arckel zijn eerste zege van het seizoen. De drie punten die de beloning waren voor de klinkende 3-6 overwinning waren ook meteen de eerste punten voor de mannen van Dick Wammes.

"Dit komt wel echt op het juiste moment", zei Wammes. "Ik wist dat het goed ging komen, maar als je dat iedere week met lege handen moet roepen, wordt dat een keer lachwekkend." In Ammerzoden leek het voor Beesd al snel weer verkeerd te gaan. Eerst ging een goede kans voor Beesd er niet in en uit een corner kwam de thuisploeg op voorsprong. "Maar we zijn gewoon goed blijven voetballen", klonk Wammes tevreden. Via Bo van Bremen kwam Beesd snel langszij en Rens Bronk bracht zijn ploeg aan de leiding. Na rust kwam Jan van Arckel snel weer op gelijke hoogte, maar Beesd gaf geen krimp. De net ingevallen Igor Bassa maakte met zijn eerste balcontact de 2-3 en via de tweede treffer van zowel Van Bremen als de sterk spelende Bronk liep Beesd uit. Na een eerst nog door Niels Jonker gestopte strafschop deed de thuisploeg nog wel iets terug, maar Kevin Kruissen zorgde voor de kers op de Beesdse taart: 3-6.

Met komende week de thuiswedstrijd tegen concurrent Hedel op het programma, hoopt Wammes dat zijn ploeg kan doorpakken. "Dan sta je er ineens weer heel anders bij. Maar we doen het wel stap voor stap."