•  Simon van Zante was betrokken bij het doelpunt van de thuisclub.
• Simon van Zante was betrokken bij het doelpunt van de thuisclub. Foto: Peter Verbeek

sc Everstein blijft in spoor koploper Sleeuwijk

everdingen • Het treffen tussen SC Everstein en Sleeuwijk, dat eindigde in 1-1, moest het meer van spanning en inzet dan van goed voetbal hebben. Na een slordige beginfase ging het spel in de achttiende minuut op de wagen. Op aangeven van Wessel Scherpenzeel loste Sander Bergshoeff een schotje. Keeper Patrick de Coninck grabbelde vergeefs naar de houdbare bal: 1-0. Nadien regende het kansen over en weer. Kort voor rust trapte Brayton Biekman, bij een uitval van de bezoekers, over de bal. Het leverde een kans op voor Frans van de Steenhoven, maar goalie Emiel Schipper redde. In de rebound was hij echter kansloos op het schot van Pasqualle Verwoerdt: 1-1. De thuisclub begon offensief aan het tweede bedrijf. De Sleeuwijkse goalie had alle hulp van zijn verdedigers nodig om een treffer te voorkomen. In de zeventigste minuut kwamen de bezoekers goed weg toen een vrije trap van Sander Bergshoeff via de lat over het doel verdween. Kort voor tijd werd een Sleeuwijkse inzet door Erik Bergshoeff nog nét geblokt.