• Kopspecialist Ryan van Wijk maakte de eerste Vuren-goal.
• Kopspecialist Ryan van Wijk maakte de eerste Vuren-goal. Foto: Jeroen de Bruin

Vuren en Asperen met 2-2 in balans na spannende streekderby

vuren • Vuren en Asperen speelden een felle en spannende streekderby. Asperen nam vlak voor rust de leiding, maar Vuren zette deze achterstand na de pauze om in een 2-1 voorsprong. Pieter Marten Hoekstra kopte Asperen echter laat alsnog naar een verdiend 2-2 gelijkspel.

Vuren-trainer Ron Vlot was teleurgesteld: "We hebben twee punten verloren. Asperen liet weinig zien en gokte op snelle uitvallen. Daarvoor moesten we wel op ons qui-vive zijn, want we speelden 1 op 1. Vuren verzuimde zelf om goals te maken en mist een scorende spits. Dan krijg je vlak voor rust ook nog eens 0-1 binnen. Na rust hebben we dit prima rechtgezet met een mooie gelijkmaker en een fraai schot voor de 2-1. Maar dan zijn we met genoeg lange mensen achterin niet scherp genoeg en mag Asperen vrij 2-2 binnenkoppen. Zonde dat we zo de zege prijsgeven."

Asperen-trainer Jaap van Hattem had meer reden tot tevredenheid: "Ik vind 2-2 een terechte uitslag. We toonden veel inzet en hadden op het laatst via Carlo van Santen ook nog zomaar kunnen winnen. Het ene punt is echter ook kostbaar. Eerder dit seizoen verloren we dergelijke wedstrijden, maar nu hebben we de schade van die 2-1 nog mooi rechtgezet. Er is komende tijd natuurlijk nog meer succes nodig, met ook zeges. Nu volgen vier duels tegen directe concurrenten."

Vuren was voor rust sterker. Michael Tahamata talmde en miste de eerste kans. Bij Asperen speelde keeper Dennis Rooijackers weer een puike partij. Bij een scherpe inzet van Ian van Wijk - na een vrije trap van Bas van der Vliet - greep Rooijackers resoluut in. Bij een laag schot van Bas van der Vliet herhaalde hij dit. Vuren kreeg legio corners, maar zonder rendement.

Vlak voor rust kwam Asperen op voorsprong. Uit een pass van Ruben Boet schoot Carlo van Santen laag raak: 0-1. Twintig minuten hield Asperen die voorsprong na rust vast. Toen kwam Vuren langszij. Uit een corner van Luuk van der Vliet kopte Ryan van Wijk snoeihard raak: 1-1. Om vier uur ging het kunstlicht aan en dat was met de snel invallende schemer geen overbodige luxe. Vuren drong met diverse corners aan, maar strijdlustig ontworstelde Asperen zich aan de druk. Invaller Melvin Collé en Tareq Ibrahim misten kansen en Pieter Marten Hoekstra trof van heel ver de lat. Eén minuut later had Vuren wel succes. De net ingevallen Timothy Bonthuis scoorde met een laag schot 2-1.

Asperen leek wéér te gaan verliezen, maar toonde veerkracht. Carlo van Santen miste nog een kans, maar Pieter Marten Hoekstra kopte toch nog een corner van Ruben Boet vrij binnen: 2-2. Bijna had Asperen in de extra tijd zelfs nog gewonnen, maar Carlo van Santen scoorde na een ingreep van keeper Jacco Versluis niet.

Anton van der Giessen