Bibliotheek zoekt vrijwilligers

regio • Bibliotheek Rivierenland is op zoek naar vrijwilligers die de rol van gastheer of gastvrouw willen vertolken in één van de twintig bibliotheekvestigingen in de regio. Om vaak open te blijven heeft de bibliotheek vrijwillige medewerkers nodig die bezoekers ontvangen en hen wegwijs maken in de bibliotheek. Daarnaast levert de vrijwilliger een bijdrage aan het op orde houden van de bibliotheek.

q www.bibliotheekrivierenland.nl


Benefietavond Team 2015 Leerdam

leerdam • Team 2015 Leerdam organiseert zaterdag 8 december een benefietavond in stadspodium GO. De werkgroep ondersteunt instellingen, bedrijven en scholen die zich inzetten voor één of meerdere millenniumdoelen. Elk jaar kiest Team 2015 Leerdam het 'Millenniumdoel van het jaar', oftewel: een onderscheidend initiatief op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid en fair trade. Drie organisaties krijgen de ruimte om een pitch te geven. Eén daarvan wordt uitverkoren en krijgt een geldbedrag. Bovendien is er deze avond weer een bakwedstrijd, deze onder de noemer 'Heel Vijfheerenlanden Bakt'. De winnaar maakt kans op de titel 'Fairtrade-thuisbakker van het jaar'. De avond begint om 19:00 uur.


Chauffeurs gezocht voor tafeltje dekje

haaften • Welzijn West Betuwe zoekt dringend nieuwe vrijwillige chauffeurs die warme maaltijden kunnen bezorgen in regio Haaften. Er zijn een aantal chauffeurs gestopt met bezorgen, waardoor de planning onder druk komt te staan. Chauffeurs worden ongeveer vijf keer per jaar ingeroosterd en rijden dan van zaterdag tot en met vrijdag van circa 11:00 uur tot 12:45 uur. De warme maaltijden worden bereid door Wittenbergzorg. Hier worden maaltijden opgehaald en vervolgens bezorgd aan zo'n dertien deelnemers. In Haaften rijden altijd twee chauffeurs. Onderling maken zij afspraken over de te bezorgen adressen. Meer informatie is te verkrijgen bij Hetty van Oord via 0418-652371.