• Leerlingen van De Zandheuvel timmeren erop los.
• Leerlingen van De Zandheuvel timmeren erop los. Foto: aangeleverd

Sinterklaashuis in het gemeentehuis

asperen • Er werd de laatste weken hard getimmerd en geklust op De Zandheuvel in Asperen. Dat had alles te maken met het bericht dat Sinterklaas zijn sinterklaashuis naar het kleine stadje wilde halen.

De kinderen hoorden het nieuws dat de Sint op zoek was naar een nieuw, groot huis en gingen meteen zelf aan de slag. Ze maakten samen met een paar ouders een groot huis van pallets op het schoolplein, maar helaas; deze was te klein voor het sinterklaashuis.

Er kwam een opa in de klas om te laten zien hoe je echt moest metselen, maar opa had geen tijd om een heel groot huis te bouwen...

Tot slot werd gedacht dat de Sint misschien in de eigen school zou kunnen vestigen, maar dan moest de nieuwe brede school wel op tijd klaar zijn. Op vrijdagochtend gingen de kleuters daarom met zijn allen naar de bouw van de nieuwe brede school in Asperen. Ze kregen allemaal voor de veiligheid een helm op van bouwbedrijf van Leeuwen, maar ontdekten al snel dat de nieuwe school net niet op tijd af zou zijn.

Tijdens de wandeling terug naar school liepen de kleuters langs het gemeentehuis van Asperen en wat zagen ze daar, er staat een te koop bord bij het gemeentehuis in de tuin… Dé perfecte locatie voor het sinterklaashuis. En zo belandde Sinterklaas dus in het statige witte gemeentehuis van Lingewaal. De kinderen van de basisscholen uit Asperen, Herwijnen en Heukelum zijn welkom om Sinterklaas en zijn Pieten in het sinterklaashuis te bezoeken. Dit kan nog tot en met vrijdag 30 november in het gemeentehuis van Asperen.