donderdag 22 november

Avond over Ingmar Bergman
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Avond waarin het oeuvre van de beroemde Zweedse filmregisseur Ingmar Bergman centraal staat. Derde deel van de filmcyclus 'Film en Droom'. Filmexpert Marc Westermann presenteert de film 'Wilde Aardbeien' en diverse filmfragmenten. Entree: 10 euro. Reserveren niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

vrijdag 23 november

Wintermarkt
16:00-20:00, Waardenburg, Industrieweg 9. De hersteld hervormde gemeente Haaften-Waardenburg organiseert een wintermarkt aan de Industrieweg 9 in Waardenburg. Er zijn weer veel producten te koop, zoals appelkoeken, oliebollen, tweedehands en nieuwe boeken, sokken, houten speelgoed, sieraden, shawls, baretten, hoeden, producten van Den Eelder en Jemako, fotokaarten en ook zelfgemaakte jam. Voor de kinderen is er een knutselhoek, grabbelton, speelgoed en snoep. De markt begint om 16:00 uur en duurt tot 20:00 uur

Muzikale pubquiz
20:30, Leerdam, stadspodium GO. In de theaterzaal vindt een muzikale pubquiz plaats, mét een live spelende band. Tussen de vragen door kunnen de deelnemers wat drinken of bijkletsen. Teams mogen bestaan uit minimaal drie tot maximaal 6 personen. Er moet ook een leuke teamnaam bedacht worden. Opgeven kan via de website van GO. Deelname kost 5 euro deze avond. www.go-leerdam.nl

La Prière
20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm draait de film La Prière (het gebed). In La Prière volgt de ene verleiding de andere op. In een Spartaanse kloosteromgeving, gelegen in de Franse Alpen komt de 22-jarige Thomas van zijn drugsverslaving af. Maar hij ontdekt daarbij het dilemma tussen het geloof en de liefde. Meer informatie en kaarten: via www.lingefilm.nl.

zaterdag 24 november

De Rommelschuur
09:00-12:00, Schoonrewoerd, Overheicop 1. De Rommelschuur is weer open. Er is van alles voor de winterperiode te koop: kleding, schoenen, leesboeken, kerstartikelen, sfeerspulletjes voor in huis. De organisatie is in handen van de gereformeerde kerk.

Workshop beeldhouwen
09:30, Leerdam, Kampeerbosje Leerdam. Atelier Gerard Akerboom organiseert weer een tweedaagse workshop beeldhouwen in het Kampeerbosje Leerdam. Zowel beginnende als gevorderde deelnemers zijn welkom bij deze workshop. Deelnemers maken in twee dagen (de tweede dag is zondag 25 november) een stenen beeld, leren de benodigde basistechniek en hoe deze toe te passen om het gewilde beeld uit de steen te halen. De cursisten lunchen met elkaar, het eten wordt verzorgd door het Kampeerbosje Leerdam. Meer informatie over de workshop is te vinden op de website van Atelier Gerard Akerboom. Meer informatie is ook te verkrijgen bij Gerard Akerboom zelf via 06-38931456 of het Kampeerbosje Leerdam via 0345-623600. www.ateliergerardakerboom.nl

Najaarsmarkt
10:00-15:00, Leerdam, Emma. Present organiseert een najaarsmarkt in Leerdam. Er is een prijzenbingo met een verloting. Verder zijn er kraampjes, cadeau artikelen, intekenlijsten voor boodschappenpakketten, intekenlijsten voor handgemaakt houten speelgoed, bloemen en een kerstkraam. De opbrengsten gaan naar het goede doel.

Sinterklaasintocht Rhenoy
10:30-11:30, Rhenoy, De Betuwe Poort. Sinterklaas arriveert deze dag in Rhenoy. 's Ochtends kunnen kinderen tot en met 3 jaar alvast hun schoentje komen brengen in de verenigingsruimte van De Betuwe Poort. Dit kan tussen 10:30 en 11:30 uur. Kinderen die lid zijn van de Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy (VDR) kunnen dit gratis doen, anders kost dit 2 euro. De kinderen vanaf 4 jaar kunnen een kaartje kopen voor het middagprogramma op de Bloeiende Betuwe of bij Corrie de Bruin aan de Brink 10 in Rhenoy (voor VDR-leden 1,50 euro, voor niet-leden 3 euro). Sinterklaas komt om 14:00 uur aan op de Lingedijk ter hoogte van nummer 48. 's Avonds is er nog een bingo, de zaal is open om 19:00 uur. De bingo begint om 20:00 uur. De jackpot is 125 euro.

Najaarsmarkt
11:00-16:00, Leerdam, zorgcentrum Huis ter Leede. In de wijk Noord vindt een najaarsmarkt plaats, deze is bij mooi weer voor Huis ter Leeden, bij slecht weer verhuizen de kramen naar binnen. Onder meer te koop: verschillende hobbyspulletjes, honing, mosterd, jam, sappen, fruitsoorten, houten decoraties en koffie met appelbeignets. Kunstliefde en Vriendschap verzorgt een optreden, net als De Glasbloazers 2.0 en Nikky's Dance geeft een dansshow.

Sinterklaasintocht Herwijnen
14:00, Herwijnen, Dorpsplein. Sinterklaas komt aan in Herwijnen. Hij is vanaf 14:00 uur op het Dorpsplein, aansluitend is er een feest in dorpshuis De Poort.

Parkinson Café
14:00, Tiel, wijkcentrum Westroyen, Predikbroederweg 14. Optreden van cabaretier Hans Holtslag. Parkinson Café Tiel Rivierenland viert met deze cabaretvoorstelling haar driejarig bestaan. Deze middag zijn parkinsonpatiënten hun partners , hulpverleners, vrienden, familie en belangstellenden welkom. De cabaretier, die zelf ook parkinson heeft, weet met veel humor en mededogen de ziekte van Parkinson te relativeren en te accepteren. Deze voorstelling: 'Kristallen Tranen'.

Repair Café
11:00, Geldermalsen, De Pluk. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er weer gelegenheid om in het Repair Café Geldermalsen kapotte spullen te laten repareren, zoals kinderspeelgoed, huishoudelijke apparaten of meubels. Geen fietsen, computers of mobiele telefoons. Het Repair Café is op de bovenverdieping van de bibliotheek in De Pluk.

'Alweer vals alarm'
19:30, Zijderveld, dorpshuis De Krooshof. Toneelvereniging Vol Moed voert de klucht 'Alweer vals alarm' op in De Krooshof. Het stuk is geschreven voor Erik Bok. De toegang is voor volwassenen 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 12,50 euro. De zaal is open om 19:30 uur, het optreden begint om 20:00 uur.

Op weg naar advent
20:00, Geldermalsen, Centrumkerk. Koor Alegria geeft een adventconcert in Geldermalsen, het koor staat onder leiding van dirigent Geerten Liefting. Verschillende musici verlenen hun medewerking. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website (10 euro) of aan de deur op de avond zelf (12 euro). www.alegriakoor.nl

De Elvis in Memory Show
20:00, Leerdam, Stadspodium GO. De Elvis in Memory Show met Kees Versluys. Tijdens twee showdagen kunnen bezoekers voorafgaand aan het optreden van de 'Elvis in Memory show' door Kees Versluys een bezoek brengen aan een expositie bestaande uit originele Elvis items, zoals 28 gouden en platina awards, een gesigneerde gitaar uit 1959 en diverse kledingstukken. Ook zal er een expositie zijn van tekeningen en aquarellen. De show begint op zaterdag om 20:00 uur. Op zondag zijn er twee shows: om 13:00 en om 19:30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via kmpromotion@planet.nl.

zondag 25 november

Op weg naar advent
15:00, Beesd, St. Pieterskerk. Koor Alegria geeft een adventsconcert, het koor staat onder leiding van dirigent Geerten Liefting. Verschillende musici verlenen hun medewerking. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website (10 euro) of aan de deur op de avond zelf (12 euro).

Dogman
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Genieten bij LingeFilm het Italiaanse vijfsterrendrama 'Dogman'. Hierin laat de kleine vreedzame hondentrimmer Marcello de terreur van crimineel Simone niet over zijn kant gaan. Meer informatie: www.lingefilm.nl.

maandag 26 november

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. De Buurtontmoetingsplek (Bop) is weer open, iedereen is welkom voor een praatje en een kop koffie.

Hulp bij zoeken naar zorgverzekering
18:30, Geldermalsen, De Pluk. Welzijn West Betuwe houdt in samenwerking met Kroezen Geldermalsen en Satter Haaften een bijeenkomst waarin tips en adviezen gegeven worden aan mantelzorgers over het vinden van de juiste zorgverzekering.

Voltooid leven
20:00, Beesd, St. Pieterskerk. Huisarts Wilma van der Steen geeft een lezing over het thema 'Voltooid leven' in de St. Pieterskerk in Beesd. Van der Steen leidt het thema in, vervolgens is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen is welkom. De avond begint om 20:00 uur. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met dominee Jitse Scheffer via 0345-681325.

Planten in de kunst
20:00, Gorinchem, Wijkgebouw De Heul. Lezing door Krysztof Dobrowolski-Onclin over symboliek van planten in de kunst. Bezoekers horen welke oude bekenden in de natuur een symbolische waarde in de kunst hebben. De appel, het viooltje, de lelie, de hyacint, de klimop, de roos en veel andere bloemen zullen de revue passeren. De lezing wordt gehouden in Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141 in Gorinchem en begint om 20:00 uur. Toegang: 3 euro.

woensdag 28 november

Bingo
10:00, Herwijnen, Dorpshuis De Poort. Bingo gepresenteerd door Winfried Flapper en Henk van Zanten in Dorpshuis de Poort, bij de Buurtontmoetingsplek Herwijnen. Iedereen is welkom, er is ook tijd voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Meer informatie: Bart van Zandwijk, 06-13784043.

Inloopmiddag
14:00-15:30, Leerdam, Noorderberg. Seniorweb Leerdam organiseert een wekelijkse inloopmiddag voor mensen die vragen hebben over het gebruik van hun computer, tablet of mobiele telefoon. Vrijwilligers staan paraat om allerlei problemen op te lossen. Deelname kost 5 euro per 'consult'. Aanmelden is niet nodig. www.leerdam.seniorweb.nl

Pietendisco
14:00, Leerdam, partycentrum Het Dak. Pietendisco in partycentrum Het Dak. Ook daar zal Sinterklaas vanaf een uur of 15:30 uur aanwezig zijn.

Sint Vrouwen van Nu
19:30, Herwijnen, De Poort. Sinterklaasviering bij Vrouwen van Nu afdeling Herwijnen in dorpshuis De Poort.

Vogels en de natuur
19:30, Leerdam, gebouw Maranatha. De interkerkelijke bejaardenzorg organiseert weer een avond, voor de pauze verzorgt Hans Mouthaan de meditatie. Daarna is Johan Scholtens aan het woord, hij komt vertellen over vogels in de natuur en laat ook beelden zien. Iedereen boven de 60 jaar is welkom.

Over tuinen
20:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. Michel Lafaille is te gast op de avond van Nuts Geldermalsen. Onder de titel 'Overpeinzingen van een tuinontwerper' filosofeert hij over tuinen. En hij vraagt zich af: waarom hielden Erasmus, Goethe en anderen zo van tuinen? Hij laat eigen foto's zien uit heel Europa: van schitterende tuinen tot balkontuintjes. Het boek 'Verlangen naar tuin' is die avond ook te koop. Ook niet-leden zijn welkom, zij betalen 5 euro entree. Leden van de bibliotheek betalen 4 euro.

Open avond
20:00, Hellouw, dorpshuis De Biskamp. Om haar activiteiten te promoten, organiseert Studiekring Haaften een open avond. Anton van der Velde verzorgt een presentatie over Het Gelders Landschap & Kasteelen, met hierbij een focus op het Rivierengebied. De avond begint om 20:00 uur. De toegang is gratis, inclusief één consumptie.

vrijdag 30 november

Winterfair
15:00-21:00, Herwijnen, gereformeerde kerk. Winterfair aan de Achterweg. Er zijn onder meer bloemen, planten, boeken, kaarsen en oliebollen te koop. Bovendien is er verse erwtensoep, het rad van avontuur draait.

Kunstwedstrijd
19:00, Leerdam, Techniekweg 8. De jury van de Leerdamse kunstwedstrijd maakt bij Van der Wal interieur adviseurs in Leerdam bekend welke inzendingen in de prijzen vallen. 75 creatieve mensen uit Leerdam en omgeving maakten voor deze wedstrijd een kunstwerk. Het thema voor dit jaar is "Holland herinnerd". Dit is de derde keer dat het Leerdams Kunstenaars Collectief een kunstwedstrijd organiseert. De inzendingen zijn tot 13 december te bekijken in de showroom aan de Techniekweg 8. Meer informatie: www.kunstwedstrijdleerdam.nl.

Bierproefavond
21:00, Leerdam, Stadspodium GO. Tijd voor de maandelijkse bierproefavond. Laat je verrassen door de smaak van een aantal bijzonder gebrouwen bieren. Tijdens de proeverij in GO zijn er uiteraard ook snacks verkrijgbaar en voor de niet-bierdrinkers ook andere drankjes.