• T-jater zorgt weer voor gratis kerstspektakel.
• T-jater zorgt weer voor gratis kerstspektakel. Foto: PR T-jater

Kerstvoorstelling in de buitenlucht

geldermalsen • Met de trap op het Marktplein als podium en het plein zelf als theaterzaal creëert toneelgroep T-jater op zaterdag 22 én zondag 23 december weer een heus openluchttheater in Geldermalsen.

T-jager voert zaterdag van 19:30 tot 20:30 uur en zondag van 15:00 tot 16:00 uur de voorstelling 'The Christmas candles' op. De voorstelling bestaat uit theaterbewerkingen van vier klassieke kerstverhalen, een vertelling en een aantal sfeervolle kerstliedjes waarop beweegtheater wordt gespeeld. Ook dit jaar zorgt dansgroep L.O.F. uit Culemborg weer voor een dans van modern ballet bij één van de verhalen.

'The Christmas candles' is een klein spektakel, dat ook toeschouwers die er in 2016 en 2017 bij waren, weer zal verrassen, raken en ontroeren, zo voorspelt T-jater. Met hulp van theater, muziek en dans neemt T-jater de toeschouwers mee naar het kerstverhaal uit de bijbel, maar ook naar klassiekers als 'De notenkraker' en 'A christmas carol'. Door de hele voorstelling heen wordt het thema van de voorstelling van dit jaar duidelijk: 'We zijn op weg naar het licht in het duister'. Dit jaar zorgen enkele heaters in het publiek voor extra comfort, maar toch vraagt toneelgroep T-jater of het publiek zich warm wil aankleden. De voorstelling is gratis toegankelijk voor iedereen die de aanloop naar de kerstdagen samen wil vieren en die zich wil laten betoveren door deze theatervoorstelling.

Dinie van Oort heeft de theaterstukken en de kerstvertelling bewerkt en geschreven en de regie van de voorstelling verzorgd.


q www.toneelgroep-t-jater.nl