• Speciale winterrondeleidingen door de Kristalfabriek.
• Speciale winterrondeleidingen door de Kristalfabriek. Foto: aangeleverd

Rondleidingen door de Kristalfabriek

leerdam • Royal Leerdam Crystal organiseert tot en met vrijdag 1 maart speciale winterrondleidingen door de oude Kristalfabriek.

Bezoekers kunnen daadwerkelijke de gloed van de ovens voelen, terwijl ze de meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal op ambachtelijke wijze aan het werk zien. Ze kunnen bewonderen hoe het hete kristal met de mond geblazen en vervolgens met de hand gevormd wordt tot allerlei kunst- en designobjecten.

Sinds 1878 worden er bij Royal Leerdam Crystal op ambachtelijke wijze kunst- en sierobjecten vervaardigd. De reputatie van de glas- en kristalfabriek wordt internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers zoals Berlage, Lloyd Wright en Andries Copier.
Vandaag de dag werken we samen met moderne kunstenaars en ontwerpers zoals Siem van der Marel, Menno Jonker en Peter Bremers. Ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Meesterglasblazers staan garant voor de kwaliteit van de objecten die niet voor niets hun weg vinden naar het Koninklijk Huis. De grondstof waarmee wordt gewerkt is het heldere cristal supérieur, Europa's meest zuivere kristalsoort.

Na afloop van de rondleiding in de Kristalfabriek ontvangen deelnemers in de Kristalwinkel een warm kopje koffie of winterse thee met Hollands worstenbroodje én een cadeaukaart ter waarde van 5 euro, te gebruiken bij besteding vanaf 14,95 euro. De rondleidingen beginnen steeds om 13:00 uur, deelname kost 10 euro per persoon. Vooraf reserveren kan via 0345-636545 of info@royalleerdamcrystal.nl. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. Vanwege het historische karakter is de Kristalfabriek niet te bezoeken voor wie slecht ter been is.

Overigens: van vrijdag 21 december tot en met vrijdag 4 januari genieten de glasblazers van hun kerstvakantie en vinden er geen winterrondleidingen plaats. De Kristalfabriek en Kristalwinkel zijn te vinden aan de Lingedijk 8 in Leerdam. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.royalleerdamcrystal.nl