Al 37 teams Grote DigiTaalStrijd

regio • De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en Businessclub Betuwe in Zaken voor de tweede keer houden, telt op dit moment 37 teams, met in totaal 111 deelnemers. De inschrijving sluit op 22 november om 23:59 uur. De Grote DigiTaalStrijd wordt gehouden op maandag 26 november, op zes locaties in Rivierenland. Teams van drie personen gaan de strijd met elkaar aan: wie beschikt over de beste taal- digitale en rekenvaardigheden? Iedereen die woonachtig of werkzaam is in een van de deelnemende gemeenten van Rivierenland, kan zich inschrijven.

q www.grotedigitaalstrijd.nl


Boeken inleveren

leerdam • Boeken voor de Boekenmarkt Leerdam kunnen donderdag 22 november ingeleverd worden in het oude Koningin Emmahuis aan de Oranjehof. 's Morgens van 10:00 tot 12:00 en 's avonds van 19:00 tot 21:00 uur. Lukt het niet om donderdag in te leveren? Dan kan er ook gebeld worden met 06-22588927 of stuur een mail naar boekenmarktleerdam@gmail.com. In overleg kan dan een datum en tijd af worden gesproken om de boeken op te halen.


Opbrengst Alzheimer

nieuwland • De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Nieuwland in de week van maandag 5 tot en met zaterdag 10 november 367,67 euro opgebracht.


Inwonerspanel voor Vijfheerenlanden

vijfheerenlanden • De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden wil een digitaal inwonerspanel in het leven roepen. De gemeenten Vianen en Zederik hebben op dit moment al een inwonerspanel, maar Leerdam nog niet. Daarom hebben zo'n zesduizend huishoudens in Leerdam afgelopen week een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan nieuwe panel. De huidige deelnemers aan de inwonerspanels van Zederik en Vianen worden ook opgenomen in het nieuwe panel. Met hulp van een dergelijke vraagbaak kan de gemeente in een vroeg stadium meningen peilen en kennis van haar inwoners vergaren. Begin december wordt er al een eerste onderzoek gehouden onder de inwoners van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik. Zij kunnen dan hun mening geven over tal van onderwerpen zoals hun woon- en leefomgeving, dienstverlening van de gemeente, veiligheid, zorg. De huishoudens die een brief met een inlogcode hebben ontvangen kunnen die code gebruiken om zich aan te melden. Mensen die geen brief hebben gekregen, maar wel mee willen doen, kunnen mailen naar a.van.grootheest@duomarketresearch.nl.


Lezing over voltooid leven

beesd • Huisarts Wilma van der Steen geeft maandag 26 november een lezing over het thema 'Voltooid leven' in de St. Pieterskerk in Beesd. Van der Steen leidt het thema in, vervolgens is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen is welkom. De avond begint om 20:00 uur. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met dominee Jitse Scheffer via 0345-681325.

q www.pgbeesd.nl