LRC blij met overwinning bij Almkerk

almkerk • LRC pakte weer eens een overwinning. Bij Almkerk werd het 1-2. Trainer Rob Hilbers was er blij mee. "Het was misschien niet heel goed, maar we speelden wel een degelijke wedstrijd. Het resultaat is in ieder geval dik in orde."

LRC kreeg via Arwin van Soest al na veertig seconde een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs. Daarna begon de thuisploeg beter aan de wedstrijd en pakte dan ook een verdiende voorsprong. Doelman Thijs Janssen bokste een bal precies voor de voeten van Erwin Verbruggen: 1-0.

"Langzaam maar zeker kwamen we er beter in en kregen we meer controle", zag Hilbers. Rogier Gerritsen kopte uit een corner van Tom Maddison de 1-1 binnen. Na rust kreeg LRC de overhand. "Het eerste kwartier was nog voor hun, maar daarna waren wij beter. Zonder heel goed te voetballen, hoor. Het was echt een vechtwedstrijd", zag Hilbers.

De zege kregen de Leerdammers echter wel met enig fortuin in de schoot geworden. Uit een verre vrije trap van doelman Janssen kopte Bart Dirven onder druk van Wesley Swets de bal in eigen doel. "Vorige week wonnen we natuurlijk in de beker van Nivo Sparta en dat is altijd goed voor het vertrouwen. De inzet was de laatste weken al goed. Nu levert het ook in de competitie nog iets op. We zijn blij met de punten", aldus Hilbers.