SC Everstein blijft in het spoor van Sleeuwijk

raamsdonksveer • Na twee zeges op rij moest de nieuwbakken fusieclub RFC zijn meerdere erkennen in SC Everstein: 0-1. Die kleine zege was voor de gasten niet genoeg om Sleeu-wijk van de periodetitel te houden.

De bezoekers waren voor rust de bovenliggende ploeg. Hoewel de ruimtes klein waren, kreeg SC Everstein via Simon van Zante en Wessel Scherpenzeel enkele kansen. Ze vonden de doelman van RFC echter op zijn post. Acht minuten voor rust werd Scherpenzeel op rechts de diepte ingestuurd door Marijn van Helmondt. Zijn voorzet werd door Van Zante in de verre hoek geschoten: 0-1.

In het tweede bedrijf stuurde de thuisclub meer spelers naar het front, en met diepe ballen werd gezocht naar de lopende mensen. Meer dan in de eerste helft moesten de gasten het accent leggen op de verdediging. Doelman Emiel Schippers kreeg het wat drukker, maar werd goed uit de wind gehouden door het centrale duo Brayton Biekman en Klaas Hazendonk. SC Everstein kreeg voorin wat meer ruimte, maar wist geen opgelegde kansen te creëren.

"Dit was niet echt onze wedstrijd", oordeelde trainer Carel van der Velden. "Maar na twee wedstrijden die niet meer dan een gelijkspel opleverden, was de driepunter vandaag belangrijk. Komende zaterdag gaan we het koploper en periodekampioen Sleeuwijk lastig maken."