Asperen onderuit

sleeuwijk • Asperen leek op weg naar een stunt bij Sleeuwijk, maar stapte door de 2-1 vlak voor tijd toch met lege handen van het veld. "Het zag er zo goed uit", sipte trainer Jaap van Hattem. "We hebben echt een prima wedstrijd gespeeld. Als je dan vlak voor tijd nog verliest, is dat doodzonde." Voor rust maakte Tareq Ibrahim de 0-1. "Ideaal, want je weet dat zij dan moeten komen", analyseerde Van Hattem. Asperen hield de boel na rust aanvankelijk redelijk bij elkaar, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Sleeuwijk. De thuisploeg raakte twee keer de paal en een keer de lat voor de gelijkmaker uit een strafschop viel. In de laatste minuut werd het ook nog 2-1.

HSSC'61 in slotminuut gelijk

andel • Onterecht was het 3-3 gelijkspel van HSSC'61 bij Sparta'30 niet, maar Gerrit Molenaar hield toch een zuur gevoel over aan het puntje van zijn ploeg. "We waren zo dichtbij de winst en de manier waarop we dan een doelpunt weggeven… Dat is wel even slikken." Nicky van Dam bekroonde een sterke openingsfase met de 0-1. "Daarna waren we het kwijt en nam Sparta'30 het over. De 2-1 ruststand was zeker niet onterecht", gaf Molenaar toe. Na rust leek Heicop alsnog de winst te pakken. Bas Scheenhart en Koen Looy (strafschop) scoorden. In blessuretijd kreeg ook de thuisploeg een strafschop: 3-3.

Ongelukkig verlies SVS'65

brakel • SVS'65 ging op bezoek bij Brakel met 3-2 onderuit. De thuisploeg pakte daarmee verrassend de eerste periodetitel. "Zonde", vond trainer José van de Ven. "We hebben best een goede pot voetbal gespeeld. Het zat alleen net niet mee." Brakel opende de wedstrijd sterk, maar na de op dat moment verdiende 1-0 kwam SVS'65 terug met de 1-1 van Robin IJsselstijn. Nog voor rust viel uit een strafschop de 2-1. Stefan Engels tekende na rust voor de 2-2. Opnieuw kregen de gasten echter snel een doelpunt om de oren.

Rhelico pakt punt

kerkwijk • Na de eerste zege op eigen veld tegen MVV'58 wist Rhelico nu ook op vreemde bodem een goed resultaat te boeken. Bij Kerkwijk werd het 2-2. Trainer Olav van Rijkom wist niet goed of hij tevreden moest zijn. "Ik denk dat het over negentig minuten wel een juiste uitslag is, maar de meeste kansen waren wel voor ons." Rhelico moest veerkracht tonen op sportpark De Drie Morgen, want Kerkwijk kwam twee keer op voorsprong. Bram van Bergen van der Grijp en Olov Schiltmans zorgden echter twee keer voor de gelijkmaker.

Beesd te laat wakker

beesd • Beesd staat nog altijd met lege handen onderaan de 4e klasse E. Ook Wilhelmina nam de punten mee: 2-4. De moed moet bij Dick Wammes al snel in de schoenen zijn gezakt. Binnen een kwartier stonden de gasten op 0-2. "Dat jonge spelers fouten maken, hoort er bij. Dan kun je alleen maar hopen dat ze daarvan leren. Maar van mijn ervaren spelers verwacht ik meer dan ze in de eerste twintig minuten hebben laten zien", zei Wammes. Dankzij een doelpunt van Jarno van de Water kwam Beesd wel weer terug in de wedstrijd. Na rust speelde Beesd prima, maar gaf het twee doelpunten weg. De 2-4 van Van de Water mocht niet meer baten.