• Ook Johnnie Noorthoek had een lastige middag.
• Ook Johnnie Noorthoek had een lastige middag. Foto: Jeroen de Bruin

Haaften mag niet mopperen na moeizame winst op tiental SSC'55

haaften • Moeizaam en amper verdiend pakte Haaften tegen SSC'55 de winst. Individuele kwaliteit, hulp van de scheidsrechter en een uitblinkende doelman brachten Haaften toch de drie punten.

Trainer Adrie van Steijn wist dat zijn ploeg goed was weg gekomen. "Het was vandaag beneden alle peil", gaf Van Steijn toe. "Zeker onze eerste helft was dramatisch. We voetbalden niet, liepen achteruit en waren veel te gemakzuchtig."

Haaften mocht blij zijn dat het bij de rust nog in de wedstrijd zat. In de eerste veertig minuten liet de thuisploeg, op een spaarzame counter na, amper iets zien en de 0-2 tussenstand, twee doelpunten van Frank ter Schiphorst, was dik verdiend voor de gasten. De Dongense scheidsrechter Ernst Beumer hielp Haaften echter een handje. Kort voor de thee leek SSC-doelman Stefan Both een corner van Danny Verwolf simpel te vangen. Michel den Braber sprong tegen hem op en de doelman liet de bal los. Toen die in het doel rolde, leek iedereen er vrede mee te hebben dat SSC'55 een vrije trap mocht nemen, maar de arbiter wees naar de middenstip: 1-2. Een minuutje later moesten de gasten ook nog met tien man verder. Michael Smit ging op de tenen van Erwin van der Hoven staan en de SSC-aanvaller reageerde daarop. Dat werd door de scheidsrechter gezien en hij gaf resoluut rood. Met de niet geheel fitte 'rauwdouwers' Jeffrey Wolf en Tomasz Kilian na rust binnen de lijnen zocht Haaften de aanval en al na twintig minuten stond het weer gelijk. Haaften kreeg alle ruimte en de in de tweede helft als rechtsback geposteerde Dennis van Riel maakte zijn eerste doelpunt in Haaftense dienst: 2-2.

In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er van alles en was Haaften vooral de gelukkigste. Doelman Lars Tertoolen werd de beste man van het veld. Met een prachtige reflex keerde hij een inzet van Davy Wijkmans. Na twintig minuten in de tweede helft kregen de gasten een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen. Een makkelijk gegeven strafschop werd echter een prooi voor Tertoolen, die de inzet van Boy Donders uit de hoek dook. De betere kansen waren sowieso voor het tiental van SSC'55, maar het laatste doelpunt viel aan de andere kant. Jordy Perdon haalde uit en zag zijn bal via de doelman in het doel eindigen.

Vlak voor tijd werd nog een tweede speler van de ploeg uit Sprang Capelle met direct rood van het veld gestuurd, nadat Wijkmans op het been van Perdon ging staan. "We hadden vandaag misschien wel wat teveel vertrouwen", vond Van Steijn. "Ik ben blij dat de ploeg er wel vol voor is blijven gaan. Daarom lukt het nu wel om dit soort wedstrijden te winnen. Maar we moeten eerlijk zijn, zonder Lars hadden we vandaag gewoon verloren."