Opfriscursus autorijden voor senioren

regio • Veilig Verkeer Nederland organiseert maandag 26 november samen met de gemeente Leerdam en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden een opfriscursus rijvaardigheid voor senioren.

Tijdens de cursus kunnen senioren hun verkeerstheoriekennis aanvullen. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals 'het nieuwe rijden' krijgen bijvoorbeeld volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- , en reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Daarnaast kunnen deelnemers ervaren of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Hier worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maken de deelnemers in hun eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt de bestuurders een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee ze eventuele (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in het rijgedrag en hun routine kunnen verbeteren. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

De cursus vindt plaats in en bij wijkgebouw Maranatha in Leerdam. Er is een ochtendsessie, tussen 08:30 en 12:00 uur. En een middagsessie van 13:00 tot 16:30 uur. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie.

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Leerdam is welkom. Deze uitnodiging geldt ook voor een eventuele partner met een leeftijd van 65 jaar en ouder. Aanmelden kan via werkgroepsenioren@kpnmail.nl.