Over scheepswerf Damen

vuren • Tom Schreuders uit Gorinchem geeft dinsdag 20 november een lezing bij historische vereniging De Heerlijkheid Vuren over scheepswerf Damen. Hij toont ook verschillende beelden. Aanvang is 20:00 uur, de lezing vindt plaats in De Koels. Toegang is gratis.


Verkoop mandarijnen

schoonrewoerd • Stichting Ouderenkontakt Schoonrewoerd gaat van maandag 19 tot en met vrijdag 23 november de deuren langs in het dorp met mandarijnen. De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten, die worden georganiseerd voor de ouderen van het dorp.


Ichtus viert 50-jarig jubileum

leerdam • Jongerenvereniging Ichtus viert haar 50-jarige bestaan op vrijdag 30 november met een feestelijke reünie in de Rehobothzaal in de Pauluskerk. Leden en oud-leden zijn welkom deze avond om met elkaar terug te blikken op de afgelopen jaren. Een aantal voorzitters uit deze periode inclusief mede-oprichter en tevens de eerste voorzitter Mari Aangeenbrug blikt terug op de verstreken periode. Opgeven voor de receptie kan via jubileumichtusleerdam@hotmail.com.


Circus in Leerdam

leerdam • Circus Barani doet Leerdam aan. De show van het familiecircus duurt ongeveer 1 uur en 3 kwartier en is te zien op de hoek van de Glasblazerstraat en het Schapedijkje op woensdag 21 november (15:00 uur), vrijdag 23 november (17:00 uur), zaterdag 24 november (15:00 uur), woensdag 28 november (15:00 uur), vrijdag 30 november (17:00 uur) en zaterdag 1 december (15:00 uur).


Kerstconcert in De Hoeksteen

leerdam • Stedelijk Leerdams mannenkoor Zang en Vriendschap en koninklijke stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap geven samen op zaterdag 15 december een kerstconcert in gereformeerde kerk De Hoeksteen in Leerdam. De aanvang is 20:00 uur, de zaal is open 19:30 uur. Collecte aan de uitgang.


Wintermarkt in Waardenburg

waardenburg • De hersteld hervormde gemeente Haaften-Waardenburg organiseert vrijdag 23 november een wintermarkt aan de Industrieweg 9 in Waardenburg. Er zijn weer veel producten te koop, zoals appelkoeken, oliebollen, tweedehands en nieuwe boeken, sokken, houten speelgoed, sieraden, shawls, baretten, hoeden, producten van Den Eelder en Jemako, fotokaarten en ook zelfgemaakte jam. Voor de kinderen is er een knutselhoek, grabbelton, speelgoed en snoep. De markt begint om 16:00 uur en duurt tot 20:00 uur.


Muzikale pubquiz in stadspodium GO

leerdam • In de theaterzaal van stadspodium GO vindt vrijdag 23 november een muzikale pubquiz plaats, mét een live spelende band. Teams mogen bestaan uit minimaal drie tot maximaal 6 personen. Opgeven kan via de website van GO. Deelname kost 5 euro deze avond. Aanvang is 20:30 uur.