Doelpuntloos duel van HCL dames

zeist • Het eerste team van Hockeyclub Leerdam speelde zaterdag uit tegen de dames van Schaerweijde uit Zeist. Het werd 0-0. Het duel was een uitdaging voor HCL na het verlies van vorige week in Zeewolde. Bovendien is Schaerweijde een sterke tegenstander: het team staat tweede in de competitie. Positioneel speelde Leerdam sterk. Door het continu druk houden op de spitsen kreeg het team uit Zeist niet de kans het spel te dicteren. De sterk keepende Irjan Wisman voorkwam een doelpunt na een snelle counter. Toch werd HCL in tweede helft bijna verrast door een vlammend schot op de paal. In de rebound voorkwam Isa Niemeyer een treffer door de bal weg te slaan. Het 0-0 gelijkspel was een terechte uitslag. Zaterdag komt koploper Amersfoort naar Leerdam. Voor HCL de uitdaging om dan de stijgende lijn vast te houden.


Poule-indeling Proxsys Cup

gorinchem • Titelverdediger Unitas treft in de poulefase van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup Hardinxveld, Leerdam Sport'55 en SV Meerkerk als tegenstanders. Vrijdagavond werd de loting verricht door de Arkelse Ajacied Frenkie de Jong, zijn broer Youri en vader John.

Achilles Veen, SV Noordeloos, Roda Boys en Sparta'30 schreven zich niet in. Hierdoor kwam er plaats vrij voor SV Meerkerk, SVS'65, Herovina en Asperen, die vorig jaar laatste werden in hun poule. Alleen SteDoCo en Vuren, de minst presterende ploegen van de vorige toernooi-editie, zijn buiten de boot gevallen. Het populaire toernooi om de Proxsys Cup wordt van 22 december tot en met 5 januari gespeeld in sporthal De Oosterbliek. Het resultaat van de loting is als volgt:

Poule A: Unitas, Hardinxveld, Leerdam Sport'55, SV Meerkerk. Poule B: Sleeuwijk, SVS'65, GJS, Almkerk. Poule C: Schelluinen, Herovina, Peursum, Woudrichem. Poule D: Kozakken Boys, Zuilichem, Heukelum, Dussense Boys. Poule E: GRC 14, VVAC, Brakel, LRC Leerdam. Poule F: ASV Arkel, Asperen, SVW, Altena.


NDV verliest twee keer cometitieduel

nieuwland • De dammers van NDV leden tegen CEMA/De Vaste Zet een ruime 7-13 nederlaag. De tegenstander kwam met negen man opdagen, waardoor NDV met een 2-0 voorsprong begon. Deze voorsprong werd vastgehouden door remises van Ralph de Jager en Piet Verkaik. Ook op de andere borden zag het er goed uit. Punten leverden dat niet op, want de een na de ander verprutste zijn stand. Nederlagen van Harrie Kramer (die overigens een uitstekende partij tegen een sterke tegenstander speelde), Bert Kooij, Aart de Gans en Cees J. de Jong zorgden voor een tussenstand van 4-10. Joop Kwakernaat, Albert van den Berg en Jan Alting kwamen niet verder dan remise. Daarmee was de nederlaag een feit.

Competitie ZHZ

In de externe competitie van ZHZ speelde NDV thuis tegen het sterke VGO uit Hoornaar. De Nieuwlanders verloren nipt met 7-5. Pelle Sterk speelde een sterke partij tegen Thijs Verboon, Ko Heikoop voegde daar twee punten aan toe en Cees J. de Jong speelde remise. Jan Alting, Albert van den Berg en Arie Haag moesten een nederlaag accepteren.
Voor de onderlinge competitie speelden Theo Haag en Jan van Haarlem remise. Beiden blijven hierdoor in de middenmoot staan.