Pijnlijke middag voor SVS'65

kerkwijk • SVS'65 had bij een zege in de inhaalwedstrijd bij Kerkwijk de gedeelde derde plaats kunnen pakken, maar kwam daar geen moment in de buurt. 'Spijk' ging in de uitwedstrijd keihard onderuit: 5-0.

Ploeteren

SVS'65-trainer José van de Ven zag zijn ploeg ploeteren. "Voetballend was het niet goed, maar we hebben nog best een paar aardige kansjes gekregen. We waren voor het doel echter ook niet scherp en we verloren te veel duels. Het was te slap. Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden is bij ons nog erg groot."

Glijpartij

De eerste kans op sportpark De Drie Morgen was nog wel voor de gasten. Ryan Brood kwam echter net tekort om de bal de juiste richting mee te geven. Na een kwartier leidden twee glijpartijen bij SVS'65 de openingstreffer in. Daarna werd het gaande slordiger bij de gasten. Al miste Bart van Andel nog wel een goede kans op de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam de thuisploeg al op 2-0.

Rood

Na rust probeerde SVS'65 het nog wel, maar het moest na een kwartier met tien man verder. Jerzy Timmersmans torpedeerde de tot dan toe uitstekend spelende Kerkwijk-aanvoerder Aart de Jong en moest terecht met rood van het veld.

Kerkwijk liep in de slotfase uit naar een ruime overwinning. "We hebben vandaag te veel doelpunten tegen gekregen die we hadden kunnen voorkomen", analyseerde Van de Ven. "Tot de rode kaart waren we nog wel de bovenliggende partij, maar daarna zeker niet meer. Op het eind geven we het helemaal weg. Dan heb ik haast nog liever dat we die bal zomaar in eigen doel schieten."

Maarten van Hoogevest