Nivo Sparta drijft LRC tot het uiterste

zaltbommel • Nivo Sparta en LRC maakten er zaterdag een amusant treffen van. Strafschoppen moesten - na de 3-3 - de beslissing brengen. Dat gebeurde in het voordeel van LRC.

Daarmee had de neutrale toeschouwer een onderhoudende wedstrijd gezien. Volgens LRC-trainer Rob Hilbers had de strijd al eerder beslist moeten zijn: "Ik vind dat we het onszelf een groot deel van de wedstrijd moeilijk hebben gemaakt. We hebben nagelaten de wedstrijd te killen. Dan sluipt de onzekerheid erin. Zij gaan vol druk zetten, wij houden de bal voorin niet goed vast en daar komt de derde goal uit", wees Hilbers op de fraaie gelijkmaker van ex-LRC'er Willem Looijen. LRC legde Nivo Sparta het grootste deel van de eerste helft zijn wil op. Dat leidde na zes minuten tot de openingstreffer van Arwin van Soest. LRC bleef kansen creëren, maar er was een hoekschop voor nodig om de score te verdubbelen. Wesley Swets liep weg bij zijn directe tegenstander en liep zo de 0-2 binnen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Leerdammers, totdat Willem Looijen uit het niets een hoekschop in de kruising kopte. Met die 1-2 stand begon de tweede helft. Binnen drie minuten tekende Van Soest met zijn tweede van de middag de 1-3 aan. Uit een strafschop van Frenk Schaap kwam Nivo snel terug. Van het zo dominante LRC was weinig meer over. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg via opnieuw Looijen naast LRC. De strafschoppen werden daarna door de Leerdammers beter genomen en dus gaat LRC naar de volgende bekerronde. Hilbers ziet de zege als een opsteker: We zijn aan het bouwen, maar je moet wel een keer beloond worden. Nu je zo'n bekerwedstrijd wint, zie je weer wat lachende gezichten. Dat biedt geen garanties voor de toekomst, maar het is wel effe lekker."