• Michael Smit worstelt zich langs de arbiter én Benjamin Meijdam.
• Michael Smit worstelt zich langs de arbiter én Benjamin Meijdam. Foto: Jeroen de Bruin

Haaften bekert verder via penalty's

haaften • Haaften werkte thuis tegen Heukelum een 0-2 achterstand weg en behaalde door een sterke tweede helft een verdiend 2-2 gelijkspel. Via penalty's plaatste Haaften zich vervolgens voor de volgende bekerronde.

Precies een jaar geleden dwong Haaften eersteklasser WNC met 3-3 ook een remise af, maar toen sneuvelde Haaften nog bij de strafschoppen. Ditmaal kwam Haaften wel als winnaar uit de penaltyreeks. Eén misser van Ferry Meijdam werd Heukelum fataal.

Bekersucces

Haaften-trainer Adrie van Steijn was blij met het bekersucces: "Onze eerste helft was erg matig. In de rust heb ik de zaak omgezet en op meer energie aangedrongen. Het spel na rust - met veel meer pit - was een verademing. Puur genieten. We konden het al eerder afmaken, maar gelukkig redden we het ditmaal wél via penalty's."

Heukelum-trainer Marco Verbeek zag zijn team na een goed begin in de problemen komen: "Over ons eerste uur ben ik tevreden. Toen was Heukelum dominant. Gaandeweg werd het met al die jonge invallers zwaarder. Zeker defensief, want Haaften is voorin sterk. Voor de toekomst van Heukelum is het echter goed ook de jeugd in zulke duels een kans te geven."

Heukelum was voor rust beter en nam na 37 minuten dankzij een schot van Benjamin Meijdam de leiding: 0-1. Zes minuten voor rust bracht Haaftens keeper Lars Tertoolen bij een harde vrije trap van Sil van Putten redding. Kort voor de pauze was Haaften nog tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Michael Smit trof het houtwerk en een kopgoal van Michel den Braber werd afgekeurd. Vijf minuten na de thee kwam Heukelum op een ruimere voorsprong. Na goed werk van Wouter van Wijk krulde Sil van Putten de bal prachtig in de hoek: 0-2. In die tweede helft voetbalde Haaften beter dan voor rust. Al snel regen de kansen zich aaneen, aanvankelijk nog zonder succes. Tijdens die boeiende fase was ook Heukelum twee keer gevaarlijk, maar keeper Tertoolen redde beide keren. Een kwartier na de rust kwam Haaften terug. Uit een afgemeten voorzet van Johnnie Noorthoek kopte Thijmen Gerringa raak: 1-2. Daarna hing de gelijkmaker in de lucht, maar pas in de 76e minuut was het zover. Uit een corner van Danny Verwolf kopte Jos van Zuijdam fraai raak: 2-2. Heukelum wankelde, maar keeper Yoerik van 't Pad hield zijn ploeg overeind. Haaften probeerde ook in blessuretijd de zege nog te forceren, maar na diverse mogelijkheden miste Jordy Perdon ook de allerlaatste kans. Dus moesten penalty's de beslissing brengen. Voor Haaften benutten Mark Timmer, Jordy Perdon, Thijmen Gerringa, Dennis van Riel en Michael Smit allen hun strafschop. Bij Heukelum schoot Ferry Meijdam de tweede penalty over. Dus bekert Haaften verder.