Drie bouwkavels Koenderseweg

leerdam • De gemeenteraad van Leerdam is unaniem akkoord gegaan met de vaststelling van het bestemmingsplan 'Koenderseweg 3a' in Leerdam. De bestaande boerderij met schuren op die plek is niet meer in gebruik en wordt gesloopt. Na de sanering van het agrarische bedrijf worden ter compensatie drie grote woonkavels gerealiseerd. Volgens B&W voldoen de plannen aan alle eisen en gaan alle betrokkenen akkoord met het project. De raad steunde de plannen, al waarschuwde Nico Gros het college om zich als een 'goed rentmeester' op te stellen. "De Koenderseweg en het bos vormden een barrière. Nu gaan we daar overheen. Ik ben bezorgd over die ontwikkeling. Laten we daarmee oppassen", zei Gros. Wethouder Teus Meijdam was het met hem eens. "Dat doen we ook. We zijn erg zuinig op onze buitenruimte. Dit is een uitzondering op de regel. We doen het alleen als de omgeving er echt van opknapt." Een jaar of tien geleden bestonden er plannen om ten westen van de Koenderseweg een landgoed te vestigen. Dat initiatief kwam nooit van de grond.


Netwerkavond met Harry Slagman

vianen • Ondernemersclub VOS organiseert donderdag 22 november een netwerkavond, hiervoor is verhalenverteller Harry Slagman uitgenodigd. Hij vertelt deze avond over hoe bedrijven 'storytelling' kunnen gebruiken om klanten aan zich te binden. De avond begint om 19:30 uur met een inloop met koffie of thee. Locatie is golfclub De Kroonprins in Vianen. Aanmelden kan via de website.

q www.vos-ondernemers.nl


Militaire oefening in Heukelum

heukelum • In de ochtend van maandag 19 november vindt in Lingewaal een militaire oefening plaats van het Mariniers Opleidingscentrum. De oefening concentreert zich op bedrijventerrein De Koornwaard in Heukelum. Hier oefenen mariniers een gesimuleerde aanval, waarbij zij oefenmunitie gebruiken. Het is mogelijk dat omwonenden knallen en schoten horen. Bij vragen kunnen mensen contact opnemen met luitenant Noorlandt via 06-10254708.