Collecte Bartiméus Sonneheerdt

leerdam • Vereniging Bartiméus Sonneheerdt heeft tijdens de jaarlijkse collecte 3.277 euro opgehaald in Leerdam. Het geld gaat besteed worden aan onderwijs, hulpmiddelen en onderzoek voor de ruim 350.000 mensen in ons land die blind of slechtziend zijn.


Verkeerscampagne bij Club Rodenburg

beesd • Het campagneteam 'Rijden zonder invloed' van ROV Oost-Nederland is zaterdag 17 november in Beesd om bezoekers van Club Rodenburg te wijzen op de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Het campagneteam zal bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen bij bestuurders. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht. Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei locaties, zoals festivals en evenementen.


Conferentie over samenleven

leerdam • De werkgroep 'SamenLeven' van stichting SamenDoen organiseert dinsdag 27 november een conferentie in Het Dak. Thema is 'Samenleven = verbinding'. Tijdens deze avond worden de uitslagen gepresenteerd van het door de werkgroep organiseerde onderzoek naar samenleven in Leerdam. Ook is de promotiefilm 'Ik ben een Leerdammer' te zien. Daarin zijn korte fragmenten te zien met onbekende en bekende Leerdammers van diverse achtergronden, wat een beeld schept van het leven, werken, zorgen en wonen in Leerdam. Aan de hand hiervan gaan de aanwezigen in gesprek met elkaar. Een bijdrage leveren aan het onderzoek kan overigens nog, door de enquête in te vullen op de website van SamenDoen. Aanmelden voor de conferentie kan via info@samendoen.expert of 0345-637363.


Hesjes voor HartslagNu

regio • In Leerdam gaat de stichting HartslagNu Leerdam zorgen voor het beschikbaar komen van voldoende aed's in de buitenruimte. En zorgen voor voldoende beschikbare burgerhulpverleners. Burgerhulpverleners die al zijn aangemeld bij de stichting, kunnen op donderdag 15 november tussen 19:00 en 21:00 uur een hesje komen ophalen in de Leerdamse brandweerkazerne. De hesje worden gesponsord door Royal Bel Leerdammer. Vertegenwoordigers van de stichting zijn dan ook aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Meer informatie is te verkrijgen via hartslagnu.leerdam@gmail.com.