• Speciaal voor de Lichtjesavond maakt bakkerij De Jager een troostkoek, Ben de Weerd (r) is er blij mee.
• Speciaal voor de Lichtjesavond maakt bakkerij De Jager een troostkoek, Ben de Weerd (r) is er blij mee. Foto: Aangeleverd

Troostkoek voor Lichtjesavond

leerdam • De voorbereidingen voor de Lichtjesavond 'In Liefde Verbonden' voor Leerdam en omgeving zijn in volle gang.

Deze week werd bekend dat Bakkerij De Jager speciaal voor deze gelegenheid een Troostkoek maakt. Verder roept de werkgroep mensen op om herinneringen aan de Lichtjesavond van vorig jaar in te sturen. "Het leven is kostbaar, een wonder. We genieten van de mooie momenten, maar helaas gaan we ook door verdrietige periodes van pijn en gemis heen. Hoe mooi is het dat we tijdens de Lichtjesavond de mensen mogen herinneren die we moeten missen. Dat we stil mogen staan bij al het moois dat we samen hebben beleefd en zo samen mogen gedenken wie zij waren en altijd voor ons zullen zijn", zegt werkgroeplid Ben de Weerd die nauw bij de organisatie van de avond is betrokken.

Bakkerij de Jager uit Leerdam maakt speciaal voor de Lichtjesavond 'In Liefde Verbonden' – op donderdag 13 december - een Troostkoek. Vanaf 28 november zijn de koeken voor een aantrekkelijke prijs te koop in alle vier de winkels van De Jager. Bovendien is de koek tijdens de Lichtjesavond zelf gratis verkrijgbaar bij gebruik van een kopje koffie op de begraafplaats. "Een koek, om samen het gemis en de goede momenten te proeven. Want waar samen gegeten wordt, wordt het leven gevierd en komen de goede herinneringen boven. Dus kom, proef en geniet van deze speciale Troostkoek", aldus Ben de Weerd.

Bijzondere herinneringen

Daarnaast roept de werkgroep de vele bezoekers van de Lichtjesavond van vorig jaar op om hun reacties en ervaringen van die avond door te geven. "We werden na de avond overstelpt met reacties. Het zou mooi zijn die ervaringen met elkaar te delen. Daarom vragen we de mensen te laten weten hoe ze Lichtjesavond 2017 hebben ervaren. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een toepasselijk gedicht dat veel indruk maakte, een anekdote, een verhaal of een ode aan een geliefde overledene in te sturen. We zouden dat bijzonder op prijs stellen", zegt Ben de Weerd. Het is de bedoeling om in een speciale bijlage van het Kontakt, die geheel aan Lichtjesavond 2018 wordt gewijd en in december verschijnt, een selectie van die inzendingen op te nemen. "Als er voldoende gedichten binnen komen, zijn we bovendien van plan op de begraafplaats een 'gedichtenlaan' te realiseren. Ook is het mogelijk dat enkele gedichten of reacties tijdens de officiële opening in de aula worden voorgelezen."


Reacties, gedichten en verhalen mailen naar b.deweerd@lbv-uitvaarten.nl. De bijdragen moeten uiterlijk 21 november binnen zijn. "We hopen dat er heel veel mensen meedoen, zodat we veel inzendingen binnenkrijgen", aldus Ben de Weerd.